O sală proprie de şedinţe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţului (CJ) actualizarea proiectului tehnic al unei noi investiţii, care a mai fost aprobat în 2008, dar între timp preţurile au evoluat.

Este vorba de proiectul tehnic al unei săli de consiliu. În prezent, CJ este nevoit să-şi desfăşoare şedinţele de plen în sala mare a Prefecturii.

Valoarea investiţiei va fi de aproape 7.160.000 lei, din care lucrările propriu-zise, aproape  5.709.000 lei. În vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie, a fost necesară actualizarea devizului general.

„Acum, fiind în situaţia de a avea finanţare, să reactualizăm proiectul” le-a propus preşedintele CJ, Eugen Chebac consilierilor, care au aprobat investiţia.

Ţinând cont de perioada de criză, în care nu ar trebui făcute cheltuieli, consilierul judeţean PDL Iulian Aramă a întrebat de ce nu se aşteaptă mai bine terminarea construcţiei Centrului de Afaceri de lângă Prefectură, parţial ridicat deja pe bani europeni (lucrările au fost blocate prin falimentul firmei constructoare spaniole) cu cofinanţare CJ, unde vor fi şi săli de şedinţă.

Răspunsul preşedintelui Chebac a fost că a renunţat la ideea iniţială de a achiziţiona un spaţiu deja construit pentru desfăşurarea şedinţelor şi banii vor merge la realizarea unei săli noi, conform proiectului votat acum.

Cât despre Centrul de Afaceri, „chiar dacă” va fi terminat, cinci ani, după dispoziţiile finanţatorului european, nu i se poate schimba destinaţia.

Citit 801 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.