Secretarii de stat, decimaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele multora dintre secretari de stat sunt numărate. Miercurea viitoare, miniştrii vor decide pe cine păstrează din actuala echipă şi pe cine nu. În urma restructurării, din 57 de posturi de secretari de stat vor mai rămâne doar 32.

Dacă majoritatea ministerelor vor trebui să se descurce cu numai doi secretari de stat, există şi excepţii, dintre care una la Ministerul de Interne, unde din 6 vor rămâne 3.

Ministerul Administraţiei şi Internelor este singurul în care gălăţenii au reprezentare prin: secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului Mihai Capră şi subsecretarul de stat pentru comunităţi locale, Liviu Grădinaru.

Democrat-liberalul Mihai Capră a fost numit în octombrie 2009, secretar de stat MAI pe relaţia cu prefecturile, poziţie din care monitorizează activitatea desfăşurată de prefecţi, în ţară, chiar şi în privinţa organizării alegerilor. Este vorba despre aceeaşi funcţie pe care a deţinut-o în Cabinetul Tăriceanu liberalul Victor Paul Dobre, actualmente deputat.

La numirea sa în funcţie, Capră declara că speră să nu aibă aceleaşi probleme pe care le-a avut Victor Paul Dobre, cu inundaţiile, căruia a ajuns să i se spună „ministrul inundaţiilor”.  

Însă, în mandatul său, Mihai Capră a fost nevoit să gestioneze situaţia dezastrelor provocate de inundaţiile din 2005, 2007 şi 2008, şi s-a descurcat cu brio.

În mai 2008, Mihai Capră a demisionat din funcţia de prefect (liberal), din motive de sănătate, iar după o perioadă de doar câteva luni s-a înscris în PDL.

Liviu Grădinaru, în calitate de subsecretar de stat, nu este vizat de măsura lui Boc. Cu o experienţă anterioară de patru ani în MAI, Grădinaru a fost numit tot în octombrie 2009 ca secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Din ianuarie 2006 şi până în 2009 a fost iniţial consilier (10 luni), iar ulterior,  director în diverse servicii (pentru servicii de interes general, investiţii şi dezvoltare locală).

Din punct de vedere al carierei politice, Liviu Grădinaru este democrat, respectiv democrat-liberal cu vechime, dar a avut şi o perioadă în care a fost membru PUR.

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.