Acum era momentul renaturării

Acum era momentul renaturării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dobrogenii ar dori refacerea bălţilor cu peşte *

Locuitorii de peste Dunăre nu vor să fie, inundaţi, dar ar fi bucuroşi să fie renaturaţi, susţine deputatul gălăţean Florin Pâslaru.

Parlamentarul spune că, după de a cerut, „destul de vehement”, ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, renaturarea zonelor inundabile vechi de pe malul drept al Dunării, „să facem acea breşă în digul din partea dreaptă a Dunării, în aşa fel încât să nu mai fie presiune asupra Galaţiului”,  a fost numit, de către un primar din judeţul Tulcea, „un deputat fascist”.

Parlamentarul PSD recunoaşte: „Eu în primul rând vreau să-mi apăr Galaţiul şi colegiul în care am candidat!” Declaraţia poate fi emoţionantă în context gălăţean, dar nu poate acoperi consecinţele măsurii drastice pentru vecinii de peste Dunăre.

Pâslaru susţine însă că dobrogenii s-ar întoarce bucuroşi la pescuit, dacă s-ar re-creea  bălţile vechi, fără a fi afectate şi locuinţele lor. „Am plecat cu secretarul de stat Mihai Capră peste Dunăre şi ne-am dus să vedem…”.

„Erau oameni care, când au văzut că nu se inundă la ei casele, toţi, dar toţi, erau de acord să se dea drumul la apă: kilul de peşte e mai scump, au auzit ei că pe împăduriri şi pe piscicultură şi pe turism se dă mai mult decât pe agricultură…”.

„Dacă vreţi o părere personală: Guvernul acum putea să spargă Digul! Şi făceam din nou Lăţimea şi făceam Dinogeţia…”.

Ei, Dinogeţia n-o mai făceam că e făcută acum mii de ani, dar momentul exista, trebuie să recunoaştem. Însă, a trecut…

Citit 765 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.