„Summitul” lui Pâslaru pentru Galaţi

„Summitul” lui Pâslaru pentru Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţeanul l-a cooptat şi pe preşedintele brăilean Bunea Stancu * Consiliul Local ar trebui să reducă taxele pentru investitori *

„Vreau să vă spun că discuţiile care s-au purtat între primarul Dumitru Nicolae, preşedintele Consiliului Judeţului, ministrul Blaga şi subsemnatul au dus la ideea că atâta timp cât nu există o presiune din  partea autorităţilor locale şi a parlamentarilor gălăţeni, va fi mai greu cu fondurile pe care vrem să le aducem la Galaţi” – a declarat deputatul PSD Florin Pâslaru (FOTO).

În consecinţă, deputatul a trimis scrisori tuturor parlamentarilor gălăţeni pentru a-i ruga să participe la o întâlnire de lucru: „Dacă tot suntem în vacanţă, să ne întâlnim şi să discutăm nişte probleme care ar fi de importanţă pentru Galaţi”.

Gălăţeanul l-a abordat deja şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu „…şi am discutat în ideea de a lucra toţi în a susţine proiecte comune pentru Galaţi şi Brăila”.

Pâslaru spune, fără să dea nume, că a „găsit înţelegere” la un senator PDL gălăţean şi la un coleg de partid: „Când e vorba de Galaţi, toţi suntem gălăţeni!”.

El speră să se rezolve astfel nu numai problema digului, ci şi pe cea a aducerii de investitori. Pentru aceasta vor fi necesare şi discuţii cu consilierii locali gălăţeni: „Există nişte taxe pe care eu personal vreau să le micşorăm, în aşa fel încât investitorii să fie atraşi la Galaţi.”  

Fonduri cerute de un an

Deputatul, care a asistat la două runde de discuţii cu Kristalina Georgieva, comisarul european pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi răspuns la criză în zonele calamitate, este sceptic în privinţa primirii unor fonduri europene suficiente.

Dar, dacă banii de la UE nu vor fi suficienţi, se vor găsi bani la Primărie, Consiliul Judeţului şi fonduri atrase, spune parlamentarul. Un dig permanent înseamnă o singură cheltuială, pe când improvizaţiile de la fiecare nouă inundaţie sunt practic  bani aruncaţi, care în timp fac cât un dig, spune deputatul:

„În anii în care vine viitura, dăm bani pe forţă de muncă, dăm bani pe nisip, dăm bani pe saci, dăm bani pe alte lucruri şi, odată cu terminarea inundaţiilor, banii s-au dus şi noi am rămas tot fără dig de apărare!”.

Încă din toamna anului trecut, gălăţeanul a lansat în van două întrebări şi două interpelări către ministrul Mediului şi către ministrul Transporturilor în legătură cu eventuala alocare de fonduri pentru o măsură de apărare a Galaţiului.

De răspuns, o face acum comisarul european…

pnl3
Citit 2058 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.