Director interimar la Centrul Cultural

Director interimar la Centrul Cultural
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În timp ce, la şedinţa CJ, s-a explicat faptul că Răzvan Avram (foto) a fost demis pentru că nu a semnat contractul de management, acesta crede că decizia are legătură cu restructurările de personal *

În urma demiterii directorului Răzvan Avram din funcţia de director al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, noul director general interimar este Eduard Mihalcea, conform unei decizii a CJ Galaţi. Până la numirea ca director general interimar, Eduard Mihalcea a îndeplinit funcţia de  director artistic adjunct.

Pe de altă parte, directorul proaspăt demis, Răzvan Avram, aflat în concediu medical de o săptămână, spune că „…deocamdată nu am văzut nicio decizie oficială despre demiterea mea, mai ales că abia ce semnasem şi contractul de management, îl semnasem şi îl trimisesem către CJ, pentru a fi semnat şi de cealaltă parte. Când mă voi întoarce din concediul medical, voi vedea şi decizia de demitere dar şi motivaţia şi, în funcţie de aceasta, voi contesta sau nu hotărârea”. 

Deşi nu ştie decât din presă argumentele aduse în favoarea schimbării sale din funcţie, Răzvan Avram spune că „…înclin să cred că demiterea mea are legătură cu reducerile de personal care trebuie făcute la Centrul Cultural”.

Potrivit acestuia, iniţial, se prevăzuse o reducere cu 15 la sută a personalului, însă „…după aceea am primit o decizie prin care se prevedea o reducere cu 30 la sută, adică să rămân cu 82 de oameni din 122, dar să păstrez Fanfara, care are 20 de oameni”.

„Acum, stai şi te întrebi: fanfara o ţin, cu 20 de oameni, deşi majoritatea este formată din pensionari, mai sunt 40 de oameni la ansamblu, şi încă 20 de profesori, la Şcoala de Arte. Am făcut deja 80”.

„Dar ce fac cu restul angajaţilor, de la Serviciul Cercetare, Conservare şi Valorificare a Creaţiei şi Tradiţiei Populare, ce faci cu revista Dunărea de Jos, cu contabilitatea, cu relaţiile publice, cu serviciul personal, femeile de serviciu, şoferii?…”.

Cât priveşte directorul general interimar, Eduard Mihalcea, Răzvan Avram s-a mirat de soluţia aleasă, spunând că „…ar putea, doar dacă are o hârtie oficială în acest sens, pentru că, din punct de vedere ierahic, sunt doi directori adjuncţi, domnul Aurel Manole, director artistic şi domnul Viorel Sandu, director administrativ. Domnul Mihalcea este adjunctul domnului Manole”.

Citit 2019 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.