O firmă nou-nouță va monitoriza lucrările de pe "centura mică"

O firmă nou-nouță va monitoriza lucrările de pe "centura mică"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Monitorizarea lucrărilor și a șantierelor de pe DJ 251M ("centura mică" a Galațiului), prin asistență tehnică pentru supervizare, au fost atribuite recent de autoritatea contractantă, Consiliul Județean (CJ) Galați, unei asocieri formate din compania Malif Engeering SRL din Vânători (în calitate de ofertant leader) și PFA Corban M. Liviu. Valoarea contractului este de 240.240 de lei, exclusiv TVA. Trebuie menționat că firma Malif Engeering este nou înființată, fiind înregistrată la Ministerul de Finanțe în luna aprilie a acestui an.

Conform datelor din SICAP, prin serviciile de supervizare lucrări - dirigenţie de şantier asigurate prin personal tehnic de specialitate, autorizat, se urmăreşte a se oferi beneficiarului garanţia că executantul căruia i-a fost atribuit contractul de execuţie a lucrărilor îşi va îndeplini toate responsabilităţile asumate și va respecta prevederile legale, reglementările tehnice, proiectul tehnic, caietul de sarcini, propunerea tehnică şi reglementările Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Prestatorul îşi va desfăşura activitatea ca reprezentant al beneficiarului, în relaţiile cu antreprenorul, furnizorii, prestatorii de servicii, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi alte autorităţi implicate în avizarea lucrărilor de execuţie în toate fazele tipice ale proiectului, dar și în perioada de garanţie (de notificare a defectelor).

Reamintim că această investiție a CJ, finanțată cu fonduri europene prin POR 2014-2020, axa SUERD, a ajuns la o valoare de aproximativ 170 milioane de lei, în construcție fiind în prezent inclusiv un pod hobanat cu o lungime de aproximativ 500 de metri, fără rampele de acces, şi o lăţime de 19 metri.

Citit 5004 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2022 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.