Cu câți bani ar urma să fie premiați elevii olimpici gălățeni

Cu câți bani ar urma să fie premiați elevii olimpici gălățeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un proiect de hotărâre privind premierea cu bani a elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, în anul şcolar 2021-2022, a ajuns pe masa aleșilor locali. Firește, ar urma să fie premiate și cadrele didactice care i-au pregătit. Numai că sumele propuse sunt identice cu cele acordate în anii trecuți.

Astfel, în cazul olimpiadelor internaţionale, valorile nete acordate ar urma să fie: 6.000 de lei pentru premiul I - medalie de aur, 3.900 de lei pentru premiul II – medalie de argint, 3.633 de lei pentru premiul III – medalie de bronz, respectiv, 2.640 de lei pentru mențiune sau premiu special.

În cazul olimpiadelor naționale, premierea elevilor şi a cadrelor didactice ar urma să se facă tot în bani, în cuantumuri egale, în funcţie de performanţa obţinută şi în limita bugetului aprobat, după cum urmează: premiul I – 2.200 de lei, premiul II – 1.540 de lei, premiul III – 1.100 de lei, mențiune – 660 de lei. Elevii care au obținut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanță în parte.

Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanță. În cazul performanțelor realizate de către elevii coordonați de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani de valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat.

Conform listelor prezentate de Inspectoratul Școlar Județean, Galațiul numără două premii internaționale și 61 de premii și mențiuni la olimpiadele naționale.

Citit 1651 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.