Răzvan Avram, acuzat că a intrat pe geam

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” este o structură „umflată artificial”, dar „în acelaşi timp reprezentativă a judeţului Galaţi”, a declarat ieri preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, după ce s-a votat, în plenul CJ, organigrama, subţiată  cu 40 de locuri, a Centrului.  

„Nu este admis ca într-un an de criză să ocupăm cinci funcţii de directori cu salarii pe măsură şi cei cinci să-şi facă referate ei între ei pentru acordarea de premieri din fondul de premieri de doi la sută”, şi-a arătat nemulţumirea preşedintele, care a prezentat presei mai multe referate în care se propuneau, încrucişat, premieri. Ţinta numărul unu a fost fostul director al Centrului, Răzvan Avram, aflat în  concediu medical.

„Am avut şi eu o sesizare de la secţia de poliţie că, bolnav de hernie de disc, a sărit geamul la Centrul Cultural, pentru că portarul nu i-a permis să intre,  şi a luat din birou anumite documente”, ne-a declarat preşedintele Chebac, care a promis noi informaţi asupra anchetei în desfăşurare.

Se spune despre cineva hotărât că, dacă este dat afară pe uşă, intră pe geam…

Un audit s-a desfăşurat la acelaşi Centru, iar preşedintele vorbeşte de sume foarte mari de bani care vor fi imputate celor care vor fi găsiţi vinovaţi. 

Chebac a ţinut să rectifice informaţii din presă: directorul Răzvan Avram nu a demisionat pentru că i s-a impus reducerea personalului, ci pentru că nu a semnat la 1 martie 2010 contractul de management, dată de la care nu mai este director.

Abia pe 21 iulie i s-a dat preşedintelui să contrasemneze, retroactiv, contractul. Fostul director, a mai spus cu năduf preşedintele, se afla în sediul Centrului Cultural, „…bârfind şi bălăcărind întreg personalul instituţiei. Un lucru nedemn pentru o persoană care a vrut să fie primar al Galaţiului”, aluzie la candidatura pe listele PC a finului vicepreşedintelui CJ Eugen Durbacă şi coleg de partid al acestuia.

De altfel, bănuielile că s-ar fi făcut angajări pe linie politică la Centrul Cultural sunt mai vechi. Eugen Chebac a făcut aluzie transparentă la „jocurile de culise şi  imixtiunile politicului în administraţie şi în actul cultural”.  Votul de ieri pentru reducerea organigramei Centrului s-a lovit, fără succes,  de votul negativ al consilierilor PC şi de câteva abţineri.

Citit 811 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.