Gălățenilor li se pregătește o revoluție (și) în trafic: noi sensuri unice și extinderea semaforizării inteligente
Foto: Anca Melinte

Gălățenilor li se pregătește o revoluție (și) în trafic: noi sensuri unice și extinderea semaforizării inteligente
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

După revoluția în transportul public local, gălățenilor li se promite o nouă revoluție, de această dată în trafic. Autoritățile se gândesc la stabilirea unor sensuri unice pe marile bulevarde și la pietonalizarea străzii Domnească, în prima fază în timpul weekendurilor. În plus, au fost depuse proiecte de finanțare pentru sisteme inteligente de management al traficului pe cele trei trasee de tramvai din Galați și pe strada Traian, segmentul cuprins între strada Tecuci și strada Cetățianu Ioan.

„La nivel de idee, vrem să dăm drumul la un masterplan de circulație la nivelul municipiului Galați. Dincolo de rumoarea pe care o produci atunci când stabilești niște sensuri unice și de puterea obișnuinței fiecărui om, luăm în considerare, la nivel macro, gândirea unor sensuri unice pe zona aceasta de bulevarde largi”, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu la ProLider FM. De pildă, arterele Traian și Coșbuc ar putea avea sensuri unice. În ceea ce privește strada Domnească, municipalitatea își dorește pietonalizarea ei, în primă fază, în parte, pe timpul weekendurilor, iar ulterior și în perioada săptămânii. „Dincolo de nevoia de mobilitate, dincolo de problemele pe care le avem, dincolo de rapiditatea cu care ne dorim să ajungem dintr-un loc în altul, orașul nu e al mașinilor, ci al pietonilor”, a declarat primarul.

Până la inițierea masterplanului, Primăria a solicitat finanțări în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru două proiecte importante privind traficul din Galați.

Semafoare pe rutele tramvaielor

„Prioritizarea circulației tramvaielor în municipiul Galați” este proiectul pentru care Primăria vrea să obțină finanțare în cadrul PNRR. Galațiul mai are trei trasee de tramvai: Linia 7 - în lungime de 14 km, Linia 39 - 18 km și Linia 44 - 10,6 km.

„Obiectivul este de a asigura prioritatea de intrare în intersecțiile semaforizate a tramvaielor ce deservesc transportul public local, obiectiv ce poate fi atins prin dotarea cu echipamente inteligente de semnalizare a intersecțiilor nesemaforizate aflate pe cele trei trasee”, se arată în proiect.

Concret, pe traseele menționate ar urma să fie instalate sisteme inteligente de management al traficului în cinci intersecții și la șase treceri de pietoni. Sunt prevăzute instalații complete de semaforizare inteligentă la: Rondou strada Oțelarilor - capăt Micro 19; strada Stadionului colț cu strada Oțelarilor; strada Prelungirea Brăilei c/c strada Frunzei; bulevardul Siderurgiștilor c/c strada Gheorghe Asachi; bulevardul George Coșbuc c/c strada Zefirului. Iată și unde ar urma să fie amenajate treceri de pietoni semaforizate cu buton: strada Incubatorului, strada Oțelarilor în dreptul blocului P, strada Costache Conachi, strada Stadionului c/c strada Laminoriștilor; strada Stadionului, în dreptul Sălii Sporturilor; strada Frunzei c/c strada Argeșului.

Suma estimată pentru realizarea proiectului se ridică la 1.265.000 de euro sau 6.227.215 lei fără TVA.

Ce rezultate sunt așteptate

Primăria este convinsă că măsurile acestea vor contribui decisiv la reducerea congestiilor de trafic de pe arterele principale intens circulate la ore de vârf. De asemenea, se preconizează: reducerea timpilor de așteptare a tramvaielor în intersecțiile semaforizate, având ca efecte colaterale scăderea consumului de energie electrică și implicit reducerea costurilor pentru operatorul de transport, creșterea calității generale a serviciilor de transport public, scăderea numărului evenimentelor rutiere, dar și creșterea gradului de siguranță a persoanelor care parcurg zone monitorizate video.

În cadrul acestei investiții vor fi achiziționate echipamente specifice: semafoare, dispozitive acustice pentru persoane cu dizabilități de vedere, automate de dirijare a circulației, sisteme de comunicație radio și prin GPRS/3G, camere video, echipamente pentru tramvaie, pachete de licențe etc.

Acest proiect este corelat cu un altul, depus tot pentru finanțare prin PNRR, despre care ați putut citi deja în ziarul „Viața liberă”. Este vorba despre extinderea Sistemului Inteligent de Management al Traficului prin includerea intersecțiilor aflate pe strada Traian pe segmentul cuprins între strada Tecuci și strada Cetățianu Ioan.

Semafoare inteligente și pe Traian

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, pe traseu sunt prevăzute zece semafoare inteligente, în intersecțiile cu străzile Tecuci, Eroilor, Serei, Ep. Melchisedec Ștefănescu, Rizer Sud, Rizer Nord, Cezar, Radu Negru, Alexandru Măcelaru și Zimbrului. În plus, tot pe strada Traian vor exista patru treceri de pietoni semaforizate cu buton: la Spitalul Militar, la Penitenciar, la Spitalul Municipal și la Inspectoratul Județean de Jandarmi. Pentru acestea este solicitată pentru finanțare suma de 5.203.293 de lei fără TVA.

Tot pe acest traseu, se adaugă 45 de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice. Acestea vor fi achiziționate în sistem centralizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Rămâne de văzut când se vor concretiza toate aceste proiecte.

Foto: Anca Melinte

Citit 7007 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2022 12:37

24 comentarii

 • postat de Dorel de Vasluiul opoziției politice inapte
  Miercuri, 16 Noiembrie 2022 16:23
  5.13.167.***
  L.O.L.

  Câți revoltați p-aci... Și câta de-a sublinierea "Pe Se De"... "Pe Se De"... "Pe Se De"...
  Bre, o fi rău "Pe Se De"-u' preluat/deturnat de tot felul de secvr!ci, dar PDL-iștii, pardon "NOU?" PDL(PNL)-iștii/băsiștii/Pî rț0v-iștii "reformați?" ce făcură, bun, pentru orașul ăsta GALAȚI...!??? Au atras/susținut construireamrealizarea vreunui mare proiect, proiect de infrastructură pentru orașul acesta GALAȚI, ÎN ORAȘUL ACESTA GALAȚI, ca și tranzitare, conexiune/legătură/conectare cu restul țării, restul regiunilor țării, cât și cu restul Lumii...!??? NU. Ceilalți sgau limitat, ca pe banii voștri, ei fiind remunerați din banii voștri, ai celor ce i-ați votat/ales/susținut pe ceilalți, sgau pretat/ocupat numai cu ponegritulmînjuratul/bălăcăritul "Pe Se De"-ului, ei ceilalți "ai voștri" "NOUL?" PDL(PNL), US(S)R nefăcând/neatrăgând nimic bun pentru orașul acesta GALAȚI, a se construi aici LA/ÎN GALAȚI... NU la Brăilița, NU la Vaslui, NU la Vrancea, ci la/în GALAȚI.

  Ce făcură bun pentru GALAȚI, ăilalți politicheni/"alesuri" gălățeni...!?? I-a durut fix în cvr? de GALAȚI... Au susținut în schimb proiectele altor orașe, realizate/construite în alte orașe/județe/regiuni(pod la Brăilița brăilițenilor scl!f0siți care nu dădeau 2 bani ca și interes pentru GALAȚI). Dar ne mirăm de situația actuală deplorabilă a GALAȚIULUI, GALAȚI fără proiecte majore de infrastructură/conectare/tranzitare a propriului oraș GALAȚI.

  ???Las' c-au fost/sunt cică "mai buni" băsiștii/pî rț0viștii/PDL-iștii, pardon "NOU?" PDL(PNL)-iștii sau ăilalți așa-zis "noi-nouți" politicheni, cu măscările lor...

  Mai bine v-ați educa(NU "ed0ca?") pe voi și odraslelele/pr0geniturule/be!zadele voastre, c-apoi iar avem, în continuare vom avea o societate pervertită/perversă, înd0b!tocită/manelizată, de g0lani, haștagsce lerați care promovează/propovăduiesc/susțin g0l@n!a pe post de "opinie politică" și vandalismul pe post de "drept democratic"...din-ăștia îndoctrinați cu ură/drăc!e/g0l@n!e...care au impresia că e dreptul lor, auzi la ei, "e dreptul lor democratic" de a vandaliza și de a lovi/da cu pumnu-n fața celorlalți. Democrațica c0klarului Dorel.


  Da, la cum a arătat/"funcționat" pân-acu "unda maro" nu și-a demonstrat/dovedit utilitatea, dar haideți să fim serioși, că nici ceilalți n-au venit cu nimic(cât mai ales cu nimic bun, cu nicio alternativă), ci numai cu båseli, scl!f0seli, măscări... Cum eta vorba 'ceeea...pentru ei, "timpul trece, leafa merge"... dar de făcut, ăilalți nu fac nimic bun pentru gălățeni, pentru Galați. Au susținut/construit ceva, orice, ceilalți...în GALAȚI??? Aaaa... Nimic, nimic ziceți că n-au construit/susținut a se construi în GALAȚI, pentru GALAȚI/gălățeni??? Pentru că le-ați tolerat ca pe banii coștri, ei fiind remunerați din banii coștri, ceilalți, adică "NOUL?" PDL(PNL), US(S)R, etc. s-au preocupat, în loc să muncească pentru modernizarea propriei urbe, a propriului oraș și pentru bunăstarea voastră a cetățenilor gălățeni, ceilalți, cai voștri votați/susținuți" "NOUL?" PDL(PNL), US(S)R, etc. nu s-au preocupat decât de propria bunăstare și de măscări, g0l@n!i,să încurajeze g0l@n!a, ura, dr@cia...

  Lepădați-vă/delimitați-vă de ură, de g0l@n!e, "stimabililor, NU mai promovați ura/mânia/g0l@n!a,NU vă mai asociați/adunați cu acestea/aceștia ai urii/drăciei/g0l@n!ei,nici" în străduri???‍♀️?‍♂️?", nici la vot, nici pe oriunde altundeva, iar atunci societatea se va îndrepta.
  Dar cum unora le e de folos, utilă, g0l@n!a, dr@cia, STRÂMBĂTATEA despre care ne corbea tanti Maria Cociorvan...nimic nu cred că se va schimba/îndrepta.

  Apropo, pentru adulacii/votancii/susținătorii g0l@n!ei...mai este, încă, în/după mintea voastră înjurătura..."opinie politică", iar g0l@n!a/v@ndalismul/c0klaria..."un drept democratic" al vostru...!??

  Ce votați, ce susțineți, ce încurajați...exact aia aveți.
  5
  1
  Raportează
 • postat de Trandafirul Galben
  Miercuri, 16 Noiembrie 2022 00:25
  185.53.197.***
  După ce am citit toate comentariile voastre,care nu mă surprind,pot spune un singur lucru:SPER CĂ NU REPREZENTAȚI MAJORITATEA CETĂȚENILOR ACESTUI ORAȘ!
  Sper că sunteți doar oameni fără coloană vertebrală și executanți fără capacitate de analiză.
  Să vă fie rușine,deși sigur nu știți ce este aia.
  Ați uitat în ce oraș ați locuit înainte de domnul Pucheanu,dar există un Dumnezeu și o vorbă:"NEMULȚUMITULUI I SE IA DARUL".
  Să vă dea Dumnezeu minte și onoare.
  7
  3
  Raportează
 • postat de Hdhd
  Marți, 15 Noiembrie 2022 19:45
  51.179.35.***
  Primaria face non-sensuri unice si extinderea semaforizarea oligofrena.
  3
  6
  Raportează
 • postat de gushpi
  Marți, 15 Noiembrie 2022 14:16
  109.166.240.***
  1.sensurile unice-s fezabile pe străduțele care leagă marile bulevarde! !
  2.pe când un giratoriu mare-n jurul spitalului militar și a parcului Rizer? ?
  3.nu semafor la intersecția Traian/Radu Negru, ci sens giratoriu; așa aveți motiv să scăpați de „colaboratorii nocturni” care dorm p-acolo! !
  4.DE CE nu ați făcut un sens giratoriu la intersecția dintre centură și Coșbuc (benzinăria LUKOIL)? :O ? (de ce nu luați aminte ce bine a făcut giratoriul de pe centură de la Arabesque?)
  5.nu mai gâtuiți traficul cu dâmburile acela din cauciuc; înlocuiți-le cu dâmburi din asfalt (ați văzut ce cozi se fac pe Traian între dâmbul de la penitenciar și semaforul de la Tunelului?)
  3
  18
  Raportează
 • postat de Raluca
  Marți, 15 Noiembrie 2022 13:11
  5.13.168.***
  Puchene, fă praf tot. Nu te lăsa.
  4
  34
  Raportează
 • postat de Mai terminați-vă cu inteligența
  Marți, 15 Noiembrie 2022 12:21
  109.166.128.***
  Măi voi din Primărie, numai de inteligență, nu este vorba, pe acolo? Nu mai bine, vă apucați de agricultură cu ale voastre proiecte de te doare, capul ? Sau mai bine, cu ale voastre proiecte, aplicațiile cu inteligență prin China, SUA, Germania, Spania, Finlanda, că aveți unde, să vă exportăm cu ale voastre idei năstrușnice și nefolositoare. La betoaneeeee și asfalt turnareeeee. După terminarea războiului în Ucraina, sper să vă exportăm la reconstrucții și construcții, după cum vă duce capul.
  3
  27
  Raportează
 • postat de dan
  Marți, 15 Noiembrie 2022 11:53
  109.166.130.***
  Doamne apara si pazeste!alo tov.primar ,matale stii care sunt strazile care la orele de varf cand locuitorii orasului asta condamnat sa aiba sefi ca voi,merg sau vin de la slujba?Brailei ,Faleza ,Basarabiei,Radu Negru,Ciobanului,Cosbuc,Traian,Siderurgistilor,astea sunt ,iar daca faci una din astea cu sens unic,ponderea traficului va trebui preluata de celelalte strazi ,deci va rezulta un trafic infernal spre imposibil,pentru ca daca nu stii ,afla ca centura Galatiului NU EXISTA!Cat despre semafoare inteligente,daca vrei sa vezi cum arata,du-te in Olanda,Belgia,Danemarca,etc.!acelea sunt semafoare inteligente ,nu bataia de joc de la noi!Cat Doamne,mai trebuie sa va mai suportam?
  3
  43
  Raportează
 • postat de ro
  Marți, 15 Noiembrie 2022 10:42
  5.13.211.***
  Numai idei proaste din partea primariei. Incompetenta si rea vointa!
  Sa faci Cosbuc si Traian cu sens unic este o idee foarte proasta. Nu asa se rezolva intersectiile aglomerate. De ce nu se fac sensuri giratorii? De ce nu exista viziune si se aproba constructii in zonele unde este nevoie de sensuri giratoriii? De ce nu se vede nici o intentie de imbunatatire a traficului? Intr-un cuvant: INCOMPETENTA!
  5
  39
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 15 Noiembrie 2022 09:22
  86.34.187.***
  Pai tot orasul este plin de treceri inteligente, butoane, semafoare inteligente care nu au functionat niciodata, dar au fost platite evident. Nu este normal sa credem ca este doar o noua teapa? Nu de alta dar iar se maresc impozitele si iar facem credite.
  7
  61
  Raportează
 • postat de Terente ...din Galati
  Marți, 15 Noiembrie 2022 09:07
  86.34.180.***
  Pana nu avem un dispecerat de control in timp real al tuturor intersectiilor si sensurilor giratorii, din oras, iar cei ce lucreaza acolo sa fie cu IQ-ul de cel putin 130, eu zica s-o lasati balta!
  Din cauza retardatilor ce astazi dirijeaza traficul rutier din oras, avem cozi, nervi si poluare...Dati-ii afara!
  2
  48
  Raportează
 • postat de jumate
  Marți, 15 Noiembrie 2022 08:49
  5.13.140.***
  Semafoare din 20 in 20 de metri si intre semafoare treceri de pietoni. Avem poluare? Da, o sa fie si mai mare? Da. Semaforizare inteligenta? Unde, ca nu am vazut . Parcari? Nu prea multe , mai putine si cu plata dar la impozite bagam mare.Sunt tari unde nu se plateste impozit anul pe masina.Platesti o taxa la inmatriculare si atat.
  6
  47
  Raportează
 • postat de Mișu
  Marți, 15 Noiembrie 2022 08:47
  86.124.114.***
  Ați mai făcut o dată semaforizare inteligentă și v-ați batut joc de ea. A devenit o sursă de încasat bani fără să faci nimic (vezi contractele de întreținere).
  4
  51
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 15 Noiembrie 2022 08:45
  86.124.203.***
  Pucheanu despre minunatul sistem implementat la Galati in anul de gratie 2016:
  ''„Există și varianta în care, dacă în al 13-lea ceas acest sistem nu își va dovedi performanța, nu putem ține în vigoare un sistem nefuncțional și atunci toate semafoarele puse suplimentar față de cele cu care eram obișnuiți să treacă pe galben intermitent, iar cele care au fost înlocuite să intre pe sistemul de programare manuală, pe care îl aveam și până acum”, a adăugat primarul.''
  Domnule primar vi se pare ca acum in prezent acest sistem isi arata valoarea????
  In anul 2018 Pucheanu declara:
  „Ne-am gândit să "upgradăm" ceea ce avem în momentul de faţă. Am dat drumul unui studiu de fezabilitate în acest sens, în vederea achiziţionării a cel puţin încă 100 de camere de luat vederi, care să asigure o formă de siguranţă a cetăţeanului la nivelul municipiului Galaţi.''
  Ce sa vezi ce nu a mers in 2016 a fost upgradat in 2018!!!!!Alti bani alta distractie!Rezultatul???????O MARE PROSTIE!!!!!!
  Valoarea totală a investiţiei în Sistemul Inteligent de Management al Traficului a fost de 19.214.544 de lei, cu TVA!!!!Pina in 2018!!!!Si au fost si fonduri europene bagate in acest mare rahat!!!!!DNA Galati poate trimite catre d-na Keovesi o rugaminte sa vina putin sa verifice si acest contract!
  ''În loc de doi la sută, gălăţenii au plătit o contribuţie de aproape 12 ori mai mare la proiectul european „Sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi a prevenirii criminalităţii”, despre care li se spusese că va aduce mult-promisa „undă verde”.''Oare de ce am platit??????
  Si dupa ce s-au cheltuit o palarie de bani la punerea in functiune a mult laudatului proiect rezultatul este ca:'' „Să dea Dumnezeu să funcţioneze!”, se ruga primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, la conferinţa de închidere - cu opt luni întârziere! - a acestui proiect, unic în Regiunea de dezvoltare Sud-Est, finanţat în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013."
  Este cineva din Galati care crede ca acest sistem functioneaza??????
  Interventia DNA-ului ar fi necesara si pentru ca;''De câştigat a câştigat Asocierea UTI Grup SA & Swarco Traffic România SRL & Mobilis SRL, căreia i s-a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare, un nou contract pentru „Lucrări şi echipamente/utilaje suplimentare”.
  In concluzie acest contract nu ar trebui semnat pina nu se lamureste ce s-au intimplat cu milioanele de lei cheltuite inainte !Domnii primari Pucheanu si stan alaturi de consilierii locali ar trebui mai intii sa justifice acesti bani cheltuiti!!!!Altfel mai bine acesti bani s-ar duce in scolile sau spitalele din Galati!Eu cred ca ar fi nevoie ca mai intii toate contractele semnate de primarii galateni in ultimii ani sa fie verificate de Curtea de conturi si Procuratura!Pentru ca in ultimii 25 de ani s-au bagat bani in:
  -statie epurare Dimitrie Cantemir
  -Parc industrial Galati
  -Statie epurare Galati
  -Groapa de gunoi Galati
  -Staţia de compostare a municipiului Galaţi, realizată prin proiectul ISPA(-realizata de Ecosal director Pucheanu mai functioneaza????)
  -Utilajele cumparate de Ecosal cit a fost Pucheanu director mai functioneaza?????
  -Investitiile realizate de APA-CANAL in programul ISPA cum ajuta in prezent galatenii?????(avem cea mai scumpa apa din tara)
  etc,etc
  S-au cheltuit foarte multi bani in acest colt de tara cu rezultate minime!Si anul viitor primarul PSD si consilierii locali ai PSD vor dori sa mareasca taxele si impozitele si pentru vezi Doamne lucrari de investitii!Inainte de a mai cere ar trebui sa vina un raport clar si sa ne spuna de ce am cheltuit bani pe un sistem care nu functioneaza,de ce am cheltuit bani pe o statie de epurare care a fost furata,de ce am cheltuit bani si in loc sa avem un pret la apa si canalizare decent in fiecare an apa devine mai scumpa deci mai intii;DE CE????????
  5
  58
  Raportează
 • postat de magis
  Marți, 15 Noiembrie 2022 08:16
  89.121.200.***
  Mai bine s-ar face o revolutie la primarie: alt primar, alti directori, angajati. Hoti si lenesi mai putini, sau chiar deloc. Apropo, cu cit mai cumpara Primaria bucata de bordura? Dar topul de hirtie pentru copiator?
  3
  50
  Raportează
 • postat de mirel
  Marți, 15 Noiembrie 2022 08:14
  136.255.134.***
  Mai primarie , daca de mai bine de 10 ani tot modernizati toate bulevardele incepand din M19 si pana in Bariera Traian, Piata Mare etc, acum in 2023 veniti cu alte semafoare, alti senzori etc etc? In proiectele lor de modernizare 2010---2022 nu aveati valori de trafic care trebuiau imbunatatite ? Alte "unde verzi " ca pe Brailei ? din 50m in 50 m cate un semafor ? Nu va mai faceti bine , "imbolnaviti" si un oras intreg !
  5
  49
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 15 Noiembrie 2022 08:08
  46.97.176.***
  Pe bulevarde largi sens unic si pe strazile inguste doar trafic pietonal???
  Pentru ce mai platim impozit pe autoturisme? Daca limitati drepturile trebuie sa eliminati si obligatiile!
  Introducerea de sensuri unice mareste traficul, si mareste poluare.
  Daca interziceti traficul pe anumite strazi, trebuie sa construiti la capat parcari suficient de incapatoare si fara taxa.
  In ultimii ani autoritatile au inteles ca pot sa sperie oamenii si sa introduca orice limitare a drepturilor.
  Ne vedem la vot!
  5
  60
  Raportează
 • postat de Sorin
  Marți, 15 Noiembrie 2022 05:51
  95.76.32.***
  Un semafor foarte important ar trebui să fie pus la intersecția Radu negru cu Traian . Acolo se întâmplă des accidente și e foarte mare aglomerație mai ales la ore de vârf.
  1
  59
  Raportează
 • postat de Dani
  Marți, 15 Noiembrie 2022 04:25
  5.13.233.***
  Si asa e un infern cu circulatia masinilor mici in oras , daca mai faci si sensuri unice ai terminat totul si ca sa scapi de soferii de la Transurb faci ,,strazile pietonale'' ca sa nu se mai circule cu autobuzul in zona , iar pe omul obisnuit sa-l plimbi tot orasul pe jos ca sa ajunga intr-un anumit loc unde are trebuinta.
  4
  45
  Raportează
 • postat de Gălățean
  Marți, 15 Noiembrie 2022 04:23
  5.13.201.***
  Printre ele și senzul jiratoriul Coșbuc cu Morilor..... Aha! Înseamnă că dărâmați a doua "locațiune benzineasca" a lui musiu Durbinache și fiul?!?
  Deja mi-e greata....
  3
  42
  Raportează
 • postat de hahaha
  Luni, 14 Noiembrie 2022 23:05
  89.137.226.***
  Cu asa numita "semaforizare inteligenta" ne-am cam lamurit : au impanzit centrul cu semafoare, iar dupa cateva luni le-au desfiintat = bani aruncati !!!
  4
  96
  Raportează
 • postat de un galatean care nu mai crede
  Luni, 14 Noiembrie 2022 22:31
  5.13.166.***
  deja sunt speriat!
  la dracu' - tot in acest Galati este inteligent! - semafoare inteligente (care nu sunt chiar asa), strategie inteligenta de dezvoltare (:)) si mai ales administratie inteligenta !
  7
  110
  Raportează
 • postat de sitizen
  Luni, 14 Noiembrie 2022 22:27
  5.13.168.***
  FOARTE, FOARTE BUNA IDEEA...numai, sa n-o puneti in aplicare, ca stricati totul !!
  6
  102
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 14 Noiembrie 2022 22:26
  5.13.211.***
  Cand pleaca de la primarie ganditorul asta de pucheanu ???...Investitii nu stie sa faca, acum se da si mare ganditor in ale circulatiei !!!
  4
  29
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Luni, 14 Noiembrie 2022 22:11
  5.13.238.***
  "Orașul nu e al mașinilor, ci al pietonilor”, a declarat primarul Pucheanu. Tot Pucheanu a declarat pe 12 Nov. 2022: "Deși stau la 500 de metri de Primărie, din păcate, tot cu mașina vin, pe principiul că o să am treabă". Saracul de el. Ca in povestea cu drobul de sare "Daca pica". Deci a cui este orasul ?
  8
  111
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.