Negrileşti – comună blocată pentru un om!

Negrileşti – comună blocată pentru un om!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Negrileşti nu s-au restructurat nici posturile şi nici nu s-a votat rectificarea bugetară. Oftând din greu la telefon, primarul Viorel Răcăşanu (PNL) explică:

„Opoziţia nu a fost de acord să voteze restructurarea propusă nici joia trecută, în şedinţă ordinară, nici luni, în şedinţă extraordinară şi nici marţi, în şedinţă de îndată, deşi a fost prezent şi directorul prefecturii, Vasile Pârlog. Nu vor şi pace să voteze, deşi asta înseamnă că se blochează activitatea primăriei, nu se mai fac plăţi, nimic! Dar opoziţia nu înţelege”.

Adică, 6 consilieri locali, din care 3 de la PSD şi câte unul, de la PDL, PC şi PNL. De partea primarului se află 5 consilieri liberali, printre care şi viceprimarul.

Adevărul este că Guvernul nu a prevăzut ce se întâmplă în cazul în care noua organigramă şi rectificarea nu se aprobă în CL! Şi nici ce se întâmplă, când nu votează chiar cei din partidul de la putere. Nu există nicio pedeapsă pentru cei vinovaţi că nu votează, ci doar o sancţiune generală: se blochează activitatea comunei…  

La Negrileşti, primarul, conform avizului primit de la Agenţia Naţională a Funcţionarului Public, a propus restructurarea organigramei cu… un post, însă „opoziţia” vrea concedierea a 6 oameni: 4 paznici, consilierul primarului şi cel de la registrul agricol.

„Ei nu ştiu că postul de la registrul agricol este unic, nu se poate desfiinţa, consilierul primarului vine şi pleacă o dată cu primarul, iar în cazul paznicilor, legea spune că trebuie să fie unul la 1.000 de locuitori, iar noi avem 2.970 de locuitori în comună, deci trebuie să rămână trei”, spune, exasperat, primarul Viorel Răcăşanu (FOTO).

Citit 1488 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.