Tecuciul, fără 60 de oameni

Tecuciul, fără 60 de oameni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „În total, am concediat 60 de oameni, administraţia încadrându-se în norma de 275 de oameni, prevăzută de Prefectură”, spune primarul municipiului Tecuci, Edurad Finkelstain (FOTO) *

Din cei 60 concediaţi, 20 au depus dosare pentru pensionare (10 din primărie şi 10 de la Apă Canal), iar 40 au plecat în şomaj. A mai fost o persoană, din primărie, care a plecat în mediul privat.

Potrivit primarului, cei mai mulţi concediaţi au fost de la Poliţia Comunitară: „Aici au plecat 30 de oameni, din care doar unul sau doi la pensie”.

În schimb, la Evidenţa Informatizată a Persoanei au rămas doar 7 din 15: „au fost concediaţi doar 3, iar 5 au fost transferaţi la primărie, de unde, prin ordin, îi voi detaşa tot la SEIP, pentru că cei şapte care au rămas acolo nu pot face faţă volumului de muncă. Vorbim de deservirea Tecuciului şi a încă 22 de comune!”.

Primarul spune că „economia care se face cu restructurările este de 8 miliarde (lei vechi) pe an. Este o economie importantă, sunt bani pe care îi pot direcţiona către investiţii. Şi din reducerea salariilor cu 25 la sută se face o economie lunară de 1,5 miliarde de lei (vechi)”.

Rectificarea bugetară a Tecuciului este programată pentru luni, 23 august, când consilierii vor mai veni din concedii: „La adoptarea organigramei am avut nevoie de minim jumătate dintre cei prezenţi, dar la buget am nevoie de jumătate din consilierii în funcţie!”, explică primarul întârzierea.

Citit 639 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.