Au fost reluate procedurile pentru extinderea Spitalului Județean

Au fost reluate procedurile pentru extinderea Spitalului Județean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a reluat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) proiectarea și execuția extinderii și modernizării Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei”, costurile estimate de autoritatea contractantă fiind de 471,52 milioane lei, exclusiv TVA, adică, per total, în jur de 113,69 milioane de euro.

În vederea realizării obiectivului, execuția efectivă a lucrărilor de extindere, inclusiv partea de construcții-montaj, se ridică la 411 milioane lei, exclusiv TVA, restul fiind alocat documentațiilor tehnice necesare în vederea obținerii avizelor, acordurilor și autorizațiilor, dar și pentru asistență tehnică din partea proiectantului.

Finanțarea obiectivului de investiție se dorește, în continuare, a fi obținută din fonduri europene nerambursabile, aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai mult decât atât, procedura de atribuire este inițiată sub incidența clauzei suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de semnarea contractului de finanțare de către Ministerul Dezvoltării. Concret, CJ, în calitate de autoritate contractantă, precizează că va încheia documentația specifică cu ofertantul câștigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate prin semnarea contractului de finanțare. La nivelul instituției, așa cum ne-a precizat, recent, președintele Costel Fotea, există o preocupare constantă și pentru identificarea altor surse de fonduri nerambursabile, altele decât PNRR, pentru continuarea acestui proiect atât de important pentru sănătatea gălățenilor, dar nu numai.   

Conform informațiilor din SEAP, deși denumirea proiectului ce va fi depus spre finanțare se referă inclusiv la dotarea unității sanitare fanion a județului, această etapă a proiectului va face obiectul unei alte proceduri.

Mai trebuie spus că, în cadrul procedurii de achiziție, urmează a fi aplicat criteriul ”cel mai bun raport calitate-preț”, cu o pondere de 80% a componentei financiare. Licitația deschisă lansată de CJ Galați are ca termen-limită pentru depunerea ofertelor de către cei interesați, data de 7 martie 2023.

Citit 1502 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.