Grup de lucru județean pentru investiții de 400 milioane de euro

Grup de lucru județean pentru investiții de 400 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cu unele animozități, provocate de încercarea de introducere a unui amendament pe ordinea de zi din partea aleșilor PNL, Consiliul Județean (CJ) Galați a aprobat, vineri, 3 februarie, ghidul privind identificarea și selecția partenerilor relevanți în vederea constituirii grupului județean de coordonare a tranziției la neutralitate climatică, precum și regulamentul de funcționare al acestuia.

Practic, doar o parte din amendamentul prezentat de liberalul Radu Oprea, cu ocazia ședinței extraordinare de vineri, a întrunit voturi în plen, cea cu aviz al comisiilor de specialitate, nu și restul propunerilor, motiv pentru care una dintre hotărâri a fost adoptată cu abținerea consilierilor județeni PNL.

În fapt, au fost aprobate criteriile de constituire a unui grup de lucru consultativ pentru monitorizarea unor investiții cu fonduri europene de aproape 400 milioane de euro, prin Planul de Tranziție Justă. Din această comisie vor face parte 19 membri, reprezentând autoritățile publice locale, societatea civilă, mediul de afaceri și cel academic.

"Suntem singurul județ din cele şase eligibile care, până acum, a făcut dezbatere publică pe acest subiect, iar ghidul de constituire a grupului de lucru consultativ a fost realizat respectând directivele UE și ale Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene", a precizat Costel Fotea, președintele CJ.

Conform sursei citate, criteriile de selecție au în vedere reprezentarea echilibrată a domeniilor relevante din Planul Teritorial de Tranziție Justă și expertiza organizațiilor parte din această comisie de monitorizare privind tranziția județeană, prin retehnologizare, către economia "verde", cu cât mai puține costuri sociale.

Citit 1706 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.