Aparatură medicală pentru nou-născuți

Aparatură medicală pentru nou-născuți
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a anunțat că va depune spre finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un proiect de dotare cu aparatură medicală a Unității de Terapie Intensivă din cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei", cu o valoare de 4.079.397 de lei. În plus, vor fi achiziționate și kituri medicale pentru screeningul unor afecțiuni medicale întâlnite la nou-născuți.

"Vom achiziționa aparate de ventilație mecanică, incubatoare, monitoare funcții vitale, pompe de perfuzie și injectomate. De asemenea, vom achiziționa, în premieră pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Județean, două kituri medicale pentru prevenția retinopatiei la bebelușii născuți prematur și pentru screeningul malformațiilor congenitale cardiace la nou-născuți", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în prezent, Secția de Neonatologie a Spitalului Județean are 55 de paturi, dintre care 10 pentru Terapie Intensivă, și este dotată cu 31 de incubatoare. În 2022, 372 de nou-născuți au fost internați în cadrul Unității de Terapie Intensivă neonatală.

Citit 1295 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2023 12:16

1 comentariu

  • postat de Zz
    Joi, 02 Martie 2023 14:41
    78.96.81.***
    Cj Galați sa arate , dacă și reușește acest lucru toate sintagmele " va depune, va face, va constru" nu au nici o valoare.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.