Marius Necula, şef al Comisiei de administraţie, pentru că a fost prefect

Marius Necula, şef al Comisiei de administraţie, pentru că a fost prefect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Reprezint mai ales zona tehnocrată”, declară senatorul PDL Marius Necula *

Senatorul PDL Marius-Gerard Necula a fost ales preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului, de la Senat. „Este una dintre cele mai importante comisii din Senat, având în competenţă directă  zona de activitate a Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerul Dezvoltării şi Turismului şi Ministerul Mediului”, ne-a declarat ieri senatorul.

- Ce a contat în obţinerea acestei noi poziţii ?

-  Având în vedere activitatea mea din Senat, dar şi experienţa pe care am acumulat-o în perioada în care am fost prefectul judeţului Galaţi, colegii mei au considerat ca sunt cea mai potrivită persoană pentru această poziţie importantă. Poate şi faptul că am absolvit şi Facultatea de Studii Economice, specializarea Finanţe-Bănci, a contribuit la aceasta decizie.

- Aveţi un program deja stabilit?

- În primul rând, sprijinirea programelor de reformă ale societăţii româneşti. Eu nu mă consider a fi un om politic. Reprezint mai ales zona tehnocrată. Administraţia publică, dezvoltarea teritoriului şi mediul nu trebuie să aibă conotaţii politice. În calitate de preşedinte, voi discuta cu reprezentanţii tuturor partidelor pentru a găsi cea mai buna variantă.

Nu cred în impunerea unor soluţii, unilateral. Sunt adeptul dialogului şi al profesionistului care trebuie să-şi facă treaba cât mai bine posibil. Eu mă consider un profesionist şi un om serios, care trebuie să pună pe primul plan nu factorul politic, ci soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii.

- Concret, cu ce aţi putea ajuta Galaţiul ?

- Din această poziţie pot ajuta foarte mult Galaţiul, cu o singură condiţie. Ca şi factorii responsabili din Primărie să dorească acest lucru. Nu pot impune soluţii şi ajutor cu forţa. Din nefericire, conducerea actuală a Primăriei Galaţi este una refractară în a colabora cu cei care pot, real, să-i ajute pe gălăţeni.

Faptul că de la conducerea Primăriei Galaţi se impune o astfel de linie, de protejare numai a intereselor de grup, banii fiind cheltuiţi complet aiurea, aşa cum de altfel a scris şi publicaţia dvs., reprezintă o adevarată problemă pentru gălăţeni. Sunt un profesionist în administraţie publică, care nu are culoare politică. Aici discutăm de interesul cetateanului!

- Apropo de profesionism: un coleg de partid v-a făcut de curând „incompetent”. Până acum, n-aţi replicat…

- În general este un gest de laşitate să ataci, pentru a-ţi creşte imaginea personală, grupul din care provii şi fără ajutorul căruia nu ai fi ajuns demnitar. Cred că este o chestiune de caracter pe care îl ai sau nu-l ai. Caracterul nu se dobândeşte ca o diplomă de studii. Te naşti cu el. Unii se nasc „orfani” de această calitate.

În ceea ce priveşte „competenţa”  politică, aceasta se măsoară în voturi. Eu am adus cele mai multe voturi acestui partid, punând la bătaie imaginea mea. În momentul în care iei mai puţine voturi este bine să taci, sau să munceşti mai mult.

De asemenea, faptul că toţi colegii din Senatul României au fost de acord ca eu să ocup o funcţie atât de importantă spune foarte mult despre recunoaşterea „competenţelor” mele. Nu cred în vieţile şi carierele clădite pe scandal şi călcarea pe cadavre. Eu sunt doar un Om Bun…

Citit 1540 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.