O comună paralizată de orgolii politice

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cearta dintre aleşii locali ai comunei Negrileşti este departe de a se termina. Ieri a avut o nouă rundă de discuţii, încheiate, ca şi până acum, fără nici un rezultat. Oricum, niciun rezultat bun pentru locuitorii comunei, care i-au ales pe primar şi pe consilierii locali.

După cum v-am informat deja, Negrileşti este singura comună din judeţul Galaţi unde, la nivelul Consiliului Local, nu s-a aprobat restructurarea posturilor conform OUG 63.

Motivul: în timp ce primarul Viorel Răcăşanu (PNL) susţine – cu acte şi avize de la Prefectură şi ANFP – că în primărie trebuie să rămână 22 de posturi (din total de 23), opoziţia (adică  cei  şase consilieri locali, respectiv Alexandru Haisler Fuică - PNL, Trandafir Palade - PC, Liviu Ivan - PDL şi Vasile Ivan, Sorin Petrica şi Viorel Ivan - PSD) vrea ca primăria să rămână cu doar 16 angajaţi, cerând desfiinţarea posturilor a trei paznici, a postului de director al Registrului de Cadastru şi Agricol, al celui de şef al direcţiei de achiziţii şi al celui de consilier al primarului.

În timp ce consilierii din opoziţie spun că vor reducerea mai multor posturi pentru a se face mai multă economie, primarul spune că desfiinţarea posturilor de paznici şi de directori este interzisă prin lege.

La mijlocul acestor certuri izvorâte din orgolii politice, sunt însă însoţitorii persoanelor cu handicap din comună, care sunt în pericol să nu îşi mai primească indemnizaţiile şi care şi aşa nu şi-au primit banii pe concedii şi nici pe cei aferenţi celui de-al 13-lea salariu din iarna trecută. Şi asta pentru că fără aprobarea organigramei primăriei nu se poate aproba şi rectificarea bugetară.

Ieri a fost cea de-a şasea şedinţă a Consiliului Local, din august, de când trebuia să se aplice OUG 63 şi până acum. Nici măcar recentele declaraţii ale prefectului Cosmin Păun, potrivit cărora consilierii sunt singurii responsabili pentru blocarea financiară a comunei nu i-a convins pe aceştia să renunţe la punctul lor de vedere.

„Nu s-a stabilit nimic, a ieşit un circ! Au venit femeile care cer banii şi le-am explicat că aceşti consilieri sunt de vină că nu îşi primesc ele banii. Consilierii din opoziţie au venit cu o hârtie de mână în care scria că să folosesc banii din fondul de rulment al comunei…”.

„Nu se poate lucra aşa! Eu nu mai am altă soluţie decât să mă sfătuiesc cu juristul Prefecturii să văd ce căi legale am împotriva lor”, spune primarul Viorel Răcăşanu.

Acesta a adăugat că rectificarea bugetară care întârzie nu pune în pericol doar indemnizaţiile însoţitorilor, ci şi încălzirea şcolilor, transportul şcolar şi iluminatul public stradal al comunei.

Citit 1209 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.