Primele ghiduri pentru firme din Programul de Tranziție Justă

Primele ghiduri pentru firme din Programul de Tranziție Justă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Joi, 27 aprilie, la Târgu Jiu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a participat la evenimentul de lansare a primelor ghiduri ale solicitantului destinate mediului antreprenorial din zona de eligibilitate a Programului Tranziție Justă (PTJ) 2021-2027. Acestea au fost puse deja în consultare publică pe site-ul ministerului, mfe.gov.ro.

În cadrul acestui program european de trecere la economia "verde", județul Galați dispune de o alocare totală de aproximativ 400 milioane de euro. După ce a anunțat, la rândul său, această lansare, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, încurajează toate companiile gălățene să analizeze documentele și să transmită, până pe 26 iunie, eventualele sugestii de îmbunătățire, astfel încât proiectele ce vor fi finanțate și realizate să aibă un impact real asupra dezvoltării economiei județului.

"Conform ghidurilor publicate, sunt eligibile investițiile care vizează crearea de noi locuri de muncă, crearea de unități de producție noi, extinderea capacităților de producție existente și diversificarea producției. De asemenea, în această perioadă, potențialii beneficiari pot definitiva pregătirea proiectelor, ținând cont că finanțarea va fi atribuită în funcție de ordinea depunerii proiectelor", a mai arătat președintele CJ.

Reamintim faptul că județul nostru este unul dintre cele șase din România eligibile în cadrul Programului de Tranziție Justă. Prin acest program se dorește ca trecerea către o economie neutră din punct de vedere climatic să aibă loc în mod echitabil, respectându-se principiul că "nimeni nu este lăsat în urmă".

Citit 1195 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.