Contract consistent pentru reabilitare în zona Nămoloasa - Măxineni

Contract consistent pentru reabilitare în zona Nămoloasa - Măxineni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a atribuit, în acest an, ca urmare a unei licitații publice derulate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, asocierii Remico Comprest SRL - Tancrad SRL, etapa a doua a reabilitării amenajării de irigaţii Nămoloasa - Măxineni, valoarea lucrărilor fiind estimată la 39.336.700,36 lei, exclusiv TVA.

Potrivit Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România (PNRIPIR), cu fonduri asigurate, în parte, din surse nerambursabile, lucrările din amenajarea de irigații Nămoloasa - Măxineni au în vedere o suprafaţă amenajată de 29.938  de hectare. În cadrul amenajării funcționează și 12 organizații ale utilizatorilor de apă (OUAI).

Printre obiectivele care se propun pentru reabilitare se numără stațiile de pompare de bază SPA Nămoloasa și SPA Corbu Vechi, staţiile de repompare SRPA I, SRPA II, canalele de aducţiune CA Nămoloasa, CA1 Orezărie, CD1 L, dar și zece canale de distribuție a apei pentru irigații, cu o lungime totală de peste 43 de kilometri.

Nu în ultimul rând, prin același proiect se dorește și reabilitarea construcțiilor hidrotehnice din incintă prin PNRIPIR, mai exact fiind vorba despre 24 de stăvilare şi 50 de podeţe.

Citit 1371 ori Ultima modificare Joi, 04 Mai 2023 07:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.