Declaraţii la Bucureşti, reacţii la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Afirmaţiile lui Daniel Constantin nu schimbă datele problemei de la Galaţi, asigură purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, ieri, că partidul său va candida separat la alegerile locale din 2012, la primării şi la consilieri, cu excepţiile negociate deja în cadrul USL.

Afirmaţiile au iscat unele nelămuriri în plan local, deşi USL a decis, la Galaţi, că pentru funcţia de primar al municipiului candidatul va fi cel desemnat de PNL, în timp ce candidatura pentru preşedinţia CJ revine candidatului stabilit de PSD.  Nelămuririle din plan local sunt întrucâtva argumentate de poziţia liderului PC Galaţi, Eugen Durbacă, acesta exprimându-şi nu o dată intenţia de a candida pentru primăria municipiului. 

Purtătorul de cuvânt al PC, deputatul gălăţean Bogdan Ciucă a explicat:  „afirmaţiile liderului PC se referă la alte candidaturi, nu la cele negociate în cadrul USL. Deci, pentru Galaţi, adică pentru municipiu şi CJ nu se schimbă datele problemei. Vorbim însă de candidaturile din comune şi oraşe şi am decis să avem candidaturi separate tocmai pentru că avem ceva de spus…

Nici pentru Tecuci încă nu am stabilit un candidat, dar toate acestea se vor discuta. Potrivit protocolului ACD, există mai multe variante: candidaţi proprii, candidaţi comuni cu PNL sau chiar candidaţi comuni USL. Se vor analiza cazurile separat şi se va lua decizia care va aduce USL-ului cele mai multe victorii”.

În următoarea perioadă de timp, PC va analiza, în şedinţă internă, candidaturile posibile pentru primăriile din comune, din oraşe şi din Tecuci, după care lista va fi discutată în ACD, a adăugat Bogdan Ciucă. Ulterior, şi în funcţie de ce se va stabili în ACD, candidaturile vor fi discutate şi cu partenerii din PSD, a mai spus purtătorul de cuvânt al PC.     

„Declaraţiile preşedintelui PC s-au referit la celelalte candidaturi, căci în cadrul USL s-au negociat doar candidaturile pentru primăriile reşedinţă de judeţ şi cele pentru preşedinţiile consiliilor judeţene”, a punctat şi liderul PNL Victor Paul Dobre, care nu a văzut în declaraţiile lui Constantin vreun semnal că ACD s-ar afla în pericol. Dobre a mai menţionat că, „deocamdată, în ACD nu s-au făcut discuţii pe candidaturile la funcţiile administrative din celelalte localităţi, pentru că este destul de devreme pentru asta”.

Citit 831 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.