Proiecte culturale și sportive, la Ivești

Proiecte culturale și sportive, la Ivești
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primarul iveștean, Maricel Gheoca, dorește să aducă plusvaloare tradiționalului ”Festival al Vinului”, un proiect implementat deja în perioada primului său mandat, în perioada 2012-2016, cu finanțare europeană, nerambursabilă și reluat în 2021. În acest sens, administrația comunală a scos la licitație, în SEAP, realizarea unei săli de protocol, la o valoare estimată 629.631,03 lei exclusiv TVA, execuția acesteia beneficiind de alocare asigurată prin bugetul local.

În plus, tot la Ivești a fost scos la licitație proiectul de realizare a unei clădiri cu destinație sportivă, valoarea estimată fiind de 787.581,06 lei, exclusiv TVA. ”Niciodată de când a fost înființat Stadionul «Nicu Nour» nu a mai fost efectuată o investiție de genul acesta, condițiile în care se desfășoară competițiile sportive lăsând de dorit, mai ales că echipa de fotbal a comunei Gloria se află în Liga a IV-a”, ne-a explicat oportunitatea investiției același Maricel Gheoca.

În plus, în acest an a fost organizată a doua ediție a Memorialului „Nicu Nour și Bogdan Nour”, eveniment ce a oferit microbiștilor iveșteni un spectacol de fotbal atractiv, cu meciuri viu disputate. Competiția juvenilă a atras 44 de echipe, compuse din 450 de copii. ”Capacitatea amenajărilor de la stadion este cu mult depășită la nivelul unor astfel de competiții, iar jucătorii, după efectuarea antrenamentelor sau desfășurarea meciurilor, nu au un spațiu necesar pentru efectuarea unui duș”, a mai spus primarul din Ivești, contactat de ”Viața liberă”.

Pentru cele două imobile, ofertele constructorilor interesați au ca termen-limită de depunere data de 14 august.

Citit 829 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2023 09:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.