Furnalul 4 de la ArcelorMittal a fost repornit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Furnalul 4 de la ArcelorMittal a fost repornit duminică, după ce joia trecută, în jurul orelor 19;30, o cantitate de cocs incandescentă a curs printr-o spărtură a zidăriei, iar conducerea a decis oprirea totală a activităţii aici pentru evaluare şi reparaţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, lucrul a reînceput în condiţii de siguranţă la Furnalul nr. 4, după ce specialişti din echipe interne, dar şi care sunt angajaţi ai unor subcontractori au acţionat pentru remedierea defecţiunii.

În acest moment, la ArcelorMittal Galaţi funcţionează doar furnalele 3 şi 4, care nu sunt cele mai mari ale Combinatului. Mai trebuie precizat şi faptul că furnalul la care a avut loc incidentul tehnic trecuse printr-o fază de refacere, chiar în luna februarie a acestui an.

Compania anunţa atunci că investeşte 2,7 milioane de euro atât pentru refacere cât şi pentru instruirea echipelor care lucrau aici.

Nu este singura investiţie demarată anul acesta la furnale, pentru că, tot la începutul anului, a fost anunţată o investiţie mult mai mare, nu mai puţin de 53 de milioane de euro, pentru reînzidirea Furnalului 5.

Citit 561 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.