S-a aprobat „Parcul Coposu”

S-a aprobat „Parcul Coposu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele Popa strânge fonduri pentru un bust al „Seniorului”

„Cea mai importantă realizare a mea ca preşedinte al filialei PNŢCD de până acum şi de-aici încolo” – aşa a prezentat la conferinţa de presă de ieri a filialei partidului liderul acesteia, Marian Popa, aprobarea Consiliului Local Galaţi de a atribui Parcului Cloşca denumirea de „Corneliu Coposu”.

Liderul a solicitat aceasta în mai, ţinând cont că pe 25 mai 2014 se vor împlini 100 de ani de la naşterea importantului om politic român.  Hotărârea Consiliului Local, vizată pentru legalitate de către prefect, a fost luată la iniţiativa fostului consilier local Marian Popa.

Amenajat de fostul primar Eugen Durbacă şi numit în  zonă şi „Parcul Durbacă”, locul ar putea fi numit neoficial şi „Parcul Popa”, ca un îndemn către ceilalţi consilieri să lase ceva concret în urmă, aplicând invers dictonul „Să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa!”…

„De-aici încolo, cu această hârtie în mână, voi putea demara acţiunea de strângere de fonduri pentru a inscripţiona intrarea în parc şi pentru a realiza o statuie” – un bust, care să fie gata până în 2014, a arătat preşedintele filialei că nu se va opri aici.

Pentru fonduri va conta pe toţi foştii miniştri ţărănişti „de la Ciumara… chiar şi la Radu Sârbu” şi pe cei care s-au arătat alături de marele dispărut. La Galaţi au fost deja identificate o parte din fonduri.

„Acolada” de la intrarea în parc va fi una luminoasă, cu numele parcului, şi ar trebui să fie gata la aniversarea din primăvară a fruntaşului ţărănist care a trecut şi prin închisoarea politică de la Galaţi.

Popa a trimis deja fotografii unor sculptori şi… „aştept oferte”, asigurându-ne că nu va conta preţul, ci calitatea lucrării.

Citit 2522 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.