Senzori pentru monitorizarea drumurilor județene din Galați

Senzori pentru monitorizarea drumurilor județene din Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un proiect-pilot de monitorizare a traficului și a condițiilor meteo cu ajutorul senzorilor, camerelor video și al stațiilor meteo va fi testat pe infrastructura drumurilor județene gălățene, un proiect de hotărâre în acest sens fiind aprobat în ultima ședință a Consiliului Județean Galați.

Proiectul, care va fi depus spre finanțare cu fonduri europene, prevede și achiziția unui utilaj multifuncțional, care poate fi folosit atât vara, cât și iarna.

“Este un proiect-pilot, pe care îl vom implementa pe drumurile județene din zona transfrontalieră, respectiv pe DJ 242E Băneasa – Roșcani – Oancea și DJ242D Băneasa – Suceveni – Rogojeni, cele două drumuri fiind intens folosite pentru transportul mărfurilor din și către Republica Moldova. Senzorii vor ajuta la monitorizarea volumului de trafic și verificarea tonajului, iar stațiile meteo vor indica viteza vântului, cantitatea de precipitații și temperatura exterioară, precum și temperatura la nivelul părții carosabile, pentru a putea interveni preventiv în cazul în care sunt condiții de formare a gheții pe partea carosabilă. Mai mult, prin acest proiect vom achiziționa și un utilaj multifuncțional, care poate fi folosit pentru tăierea vegetației, curățarea drumurilor și a indicatoarelor rutiere, împrăștierea materialului antiderapant și înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea acestei investiții este de aproximativ 1,2 milioane de euro, proiectul urmând să fie depus în cadrul Programului INTERREG NEXT România - Republica Moldova. Partener în acest proiect este Consiliul Raional Hâncești.

Citit 3811 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2024 09:46

2 comentarii

  • postat de Stelian
    Duminică, 04 Februarie 2024 23:51
    185.105.37.***
    Mai bine ati largi cu inca o banda pe sens aceste sosele de care vorbiti pentru ca au mult volum de trafic si v-ati lasa de proiecte de unde bate vantul. La ce ajuta sa stiti care este volumul de trafic si temperatura la nivelul carosabilului? Faceti ceva cu aceste date? Sau, ca sa aveti activitate
    0
    1
  • postat de Dax
    Joi, 01 Februarie 2024 10:37
    128.127.117.***
    Va rugăm sa nu divulgați poziția lor. Avem nevoie ca de aer conducere preventivă pe toate șoselele din județ. Avem un palamares consistent de scăpați cu basma curată si asta e cel mai trist.
    4
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.