O iniţiativă pentru înfiinţarea „Asociaţiei Dunărea de Jos”

O iniţiativă pentru înfiinţarea „Asociaţiei Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poate societatea civilă ce nu a putut politica? *

Dacă politic nu s-a putut, administrativ, nici atât, măcar cu ajutorul ONG-urilor să ne punem de acord, cu vecinii noştri brăileni, pentru dezvoltarea zonei comune cuprinse între cele două oraşe de la Dunăre, cam aşa s-ar putea „traduce”, în câteva cuvinte, iniţiativa, anunţată, ieri, de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco (FOTO).  

„Ne propunem să înfiinţăm «Asociaţia Dunărea de Jos», având ca principal obiectiv crearea unei zone de interes economic şi cultural în regiunea Dunărea de Jos delimitată de cele două oraşe, Galaţi şi Brăila.

Unul dintre principalele obiective se referă la valorificarea zonei de interes turistic Galaţi – Brăila şi la posibilitatea atragerii de fonduri europene pe această regiune. Fiecare oraş va propune câte un branding pentru diverse domenii: cultural, economic, turistic etc, reprezentativ din punct de vedere al tradiţiilor zonei. 

Prima ediţie a acestui simpozion va avea loc la Galaţi şi va fi găzduită de Universitatea „Dunărea de Jos”, pe 29 noiembrie, de la ora 14.00. Vor fi invitate, pentru a susţine lucrări, personalităţi ale vieţii economice, politice şi culturale din cele două oraşe.

Discuţia va fi urmată de un spectacol organizat de Facultatea de Arte şi Liceul de Artă din Galaţi”, a anunţat viceprimarul.

Rămâne de văzut dacă o astfel de iniţiativă va avea vreun rezultat. Scepticismul este argumentat de cei 8 ani de când Guvernul a dat cele 1.000 de ha ale Vădeniului de Brăila Galaţiului, pentru construcţia de locuinţe (în care şi acum locuiesc gălăţeni fără buletin, din cauza neînţelegerilor cu administraţia brăileană), dar şi de cei 3 ani de când autorităţile şi politicienii din Brăila s-au întâlnit cu cei din Galaţi, la Prefectură, semnând un acord de colaborare.

Simple vorbe aruncate în vântul care bate în continuare cu putere în zona – liberă de construcţii civile sau economice – dintre Galaţi şi Brăila…  

Citit 1354 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.