Împădurirea, făcută şi apoi votată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă de plen constituirea unui parteneriat între judeţul Galaţi, reprezentat de Consiliul Judeţului (CJ), de comuna Oancea - prin Consiliul Local Oancea, Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA şi S.C. Realitatea Media S.A. în vederea realizării în comun a campaniei de împădurire „România prinde rădăcini”.

Judeţul nostru a fost ales pentru proiect în urma politicii de împăduririi pe care CJ a aplicat-o şi până acum. Deja acţiunea a avut loc înainte de vot:  la Oancea, cu voluntari, au fost plantaţi peste  15.000 de puieţi de salcâm, sălcioară şi ulm, pentru fixarea terenurilor.

Durata de acţiune în zonă (întreţinere, pază etc.) va fi de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia, dacă plantaţia nu ajunge la maturitate până atunci.

Votul consilierilor a înscris de fapt şi din punct de vedere legal înţelegerea conducătorilor de instituţii şi acţiunea dusă deja la îndeplinire, deci consilierii au văzut „ce cumpără” şi nu „pielea ursului din pădurea” care ar urma să fie plantată.

Citit 509 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.