Intrăm în Schengen!

Intrăm în Schengen!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Siguranţa frontierei României a fost testată de UE, spune deputatul Pâslaru *

Vom intra în Spaţiul Schengen, declară cu optimism deputatul PSD Florin Pâslaru (FOTO), argumentând cu modul exemplar în care am depăşit controalele UE asupra siguranţei graniţei.

Deputatul vrea să-i contrazică astfel pe unii cronicari din presă şi moderatori tv care au îndoieli că România va intra în Spaţiul Schengen.

„Prin Tratatul de aderare la Uniunea Europeană, România aderă la Spaţiul Schengen pe 12 martie 2011”, a declarat Pâslaru, contrazicând şi declaraţii internaţionale:

„Era un comentariu al unui membru al Parlamentului Francez  care spunea că România nu poate asigura siguranţa graniţei cu Moldova, motiv pentru care n-are ce căuta în spaţiul Schengen! Greşit: organismele de control europene au făcut până acum şase inspecţii şi în toate cele şase inspecţii, din punct de vedere tehnic, România a ieşit foarte bine!”.

„Dacă cineva vrea să ne pună beţe în roate, sigur, poate să ne pună. Eu cred însă că cei care nu doresc intrarea vor înlocui factorul tehnic cu factorul uman, adică doi-trei ziarişti obscuri care vor veni în România vor găsi la nu ştiu ce canton pe cineva din Poliţia de Frontieră dormind”.

Deputatul este optimist şi pentru că „principalii parteneri de dialog ai organismelor europene sunt membri ai Partidului Social Democrat” - săptămâna trecută au fost prezenţi la Haga: senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Viorel Hrebenciuc şi Valeriu Zgonea.

Citit 574 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.