Chebac - lăudat de PDL, criticat de PSD

Chebac - lăudat de PDL, criticat de PSD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu o săptămână în urmă, liderul PDL, Mircea Toader, îi ceruse preşedintelui Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, să nu se lase influenţat de presiunile PSD în repartizarea fondurilor pentru cofinanţarea proiectelor europene. Democrat-liberalul a revenit vineri asupra subiectului cu laude la adresa preşedintelui CJ.

„Salut tăria pe care a avut-o preşedintele Chebac de a se opune presiunilor politice şi a repartizat acel fond aflat la dispoziţia CJ pentru dezvoltare cât mai echitabil posibil. Este adevărat că, oricât ai vrea să fii mulţumit, cu cât iei mai mulţi bani cu atâta ţi se pare că poţi fi mai mulţumit, dar salut încă o dată decizia CJ de a repartiza cât de cât corect aceste fonduri”, a spus Toader.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, a infirmat zvonul potrivit căruia Eugen Chebac ar fi fost ameninţat cu pierderea sprijinului politic în cazul în care ar fi acordat primarilor PDL fonduri la rectificarea de buget. „Este o minciună. Discuţiile făcute au avut ca subiect faptul că primăriilor PDL li s-a alocat o sumă dublă faţă de cât era în fundamentarea rectificării, iar suma, de vreo 2,2 milioane de lei, era transferată de la USL la PDL! Cred că este nevoie de o abordare mai realistă, căci nu este normal ca pe cei 12-14 primari PDL să-i supunem chinului continuu în care banii curg pe toate părţile - prin PNDI fiecare localitate condusă de PDL (niciuna PSD!) a primit cam cinci milioane euro, pe OG 7 şi HG 577 Emil Boc trimite bani tot la acei primari PDL… Să se aloce atâţia bani este un gest de ineleganţă şi la un moment dat primarii ar putea protesta la modul violent că toţi aruncă cu bani în ei", a spus Nica, dând exemplul Vârleziului (condus de un primar care a candidat pe lista PC), care aşteaptă de la Guvern, de doi ani, 200.000 de lei pentru a finaliza alimentarea cu apă a comunei, care a costat până acum 3 milioane de lei. Cât priveşte retragerea sprijinului politic sau chiar excluderea lui Chebac din PSD, Nica spune că "deocamdată nu am luat în discuţie aşa ceva, dar vă vom anunţa când o vom face".

Citit 1951 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.