Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Cu o săptămână în urmă, liderul PDL, Mircea Toader, îi ceruse preşedintelui Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, să nu se lase influenţat de presiunile PSD în repartizarea fondurilor pentru cofinanţarea proiectelor europene. Democrat-liberalul a revenit vineri asupra subiectului cu laude la adresa preşedintelui CJ.
„Salut tăria pe care a avut-o preşedintele Chebac de a se opune presiunilor politice şi a repartizat acel fond aflat la dispoziţia CJ pentru dezvoltare cât mai echitabil posibil. Este adevărat că, oricât ai vrea să fii mulţumit, cu cât iei mai mulţi bani cu atâta ţi se pare că poţi fi mai mulţumit, dar salut încă o dată decizia CJ de a repartiza cât de cât corect aceste fonduri”, a spus Toader.
Pe de altă parte, preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, a infirmat zvonul potrivit căruia Eugen Chebac ar fi fost ameninţat cu pierderea sprijinului politic în cazul în care ar fi acordat primarilor PDL fonduri la rectificarea de buget. „Este o minciună. Discuţiile făcute au avut ca subiect faptul că primăriilor PDL li s-a alocat o sumă dublă faţă de cât era în fundamentarea rectificării, iar suma, de vreo 2,2 milioane de lei, era transferată de la USL la PDL! Cred că este nevoie de o abordare mai realistă, căci nu este normal ca pe cei 12-14 primari PDL să-i supunem chinului continuu în care banii curg pe toate părţile - prin PNDI fiecare localitate condusă de PDL (niciuna PSD!) a primit cam cinci milioane euro, pe OG 7 şi HG 577 Emil Boc trimite bani tot la acei primari PDL…
Să se aloce atâţia bani este un gest de ineleganţă şi la un moment dat primarii ar putea protesta la modul violent că toţi aruncă cu bani în ei", a spus Nica, dând exemplul Vârleziului (condus de un primar care a candidat pe lista PC), care aşteaptă de la Guvern, de doi ani, 200.000 de lei pentru a finaliza alimentarea cu apă a comunei, care a costat până acum 3 milioane de lei. Cât priveşte retragerea sprijinului politic sau chiar excluderea lui Chebac din PSD, Nica spune că "deocamdată nu am luat în discuţie aşa ceva, dar vă vom anunţa când o vom face".

Citit 1555 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 16:21

4 comentarii

 • postat de Catalin Marți, 01 Noiembrie 2011 12:57 Link la comentariu
  0
  0

  Eugen Chebac, a fost si este un dictator! Sa fie tras la raspundere pentru dictatura personala pe care a instituit-o in judetul Galati!

  Raportează
 • postat de Florin Luni, 31 Octombrie 2011 10:48 Link la comentariu
  0
  0

  Chebac - vrea sa faca un bine pe ultima suta de metri ca sa primeasca simpatia PDL si sa-l gazduiasca dupa ce va fi fugarit din PSD
  Ceilalti 3 ani din mandatul sau a facut numai rau - a executat oameni fara sa-i pese(pe acestia nu-i contabilizam ?) - si-a tras foloasele iar ca un sfat personal - domnule Chebac - retrageti-va din politica si bucurati-va de ce ati cules...

  Raportează
 • postat de Cetatenii Luni, 31 Octombrie 2011 10:29 Link la comentariu
  0
  0

  Eugen Chebac merita reales presedinte al CJ Galati indiferent din ce partid va candida sa modernizat si reparat drumurile din nordul judetului (Beresti,Plesa,...).Sanatate si cu siguranta va castiga.

  Raportează
 • postat de Eugenia Dinca Luni, 31 Octombrie 2011 03:42 Link la comentariu
  0
  0

  Da, din nefericire nimeni nu spune si nu a spus niciodata ca, la Galati nu a fost aprobat un master plan care fusese inceput cindva de o conducere a judetului care incepuse cu bune intentii, la inceputuri, implementarea proiectelor europene, inca de pe vremea cind, ghidul unic, pe care statul roman a luat bani frumosi ca sa fie facut, a fost intocmit "gresit", s-a inceput tiparirea dar, a fost abandonat. Se ocupase o bine cunoscuta doamna din spatele unui foarte mare om politic, impreuna cu un prieten de familie, impartindu-si apoi banutii intr-un somptuos sediu din Dorobanti. Pe banii europeni, urma ca, satele si comunele din Romania (interesate) sa incepe sa semene cu cele din Italia, Spania, Portugalia si, de ce nu Grecia. Acele proiecte, nu costau nimic, singura plata suportata de catre institutiile publice, administratia sa fie cheltuielile de transport , diurnele pentru societatea /societatile ce urmau sa faca proiectele. Din lacomie, toti sus-pusii si-au pus in functiune firmele proprii de proiectare, a iesit apoi moda serviciilor abilitate la primarii, judete, etc . si astfel s-au consumat sume fabuloase din bugetele locale pe acestea si multi primari au ramas cu saci intregi de documente/proiecte prin sertare si poduri chiar fara aplicabilitate.
  Nu stiu cine , ce si cum intocmeste ordinele de zi la parlamentari, cum se fac legile la noi in Romania caci, pe acest subiect numit in toate felurile, europene dar supra impartite si separate, s-au tot scolit si mediatizat, discutat fara nici un rezultat, totul fiind inaplicabil. Nu s-a facut o reorganizare a ministerelor eficienta, nu s-a renuntat la un anumit minister la timp si asa a inceput filozofia fondurilor europene, structurale,.........etc. Nefacindu-se nimic, a inceput critica intre partide si poporul roman a privit la tv si a citit ziarele. Sintem aproape de sfirsitul perioadei si nu s-a schimbat nimic in Romania, vizibil. Dar, din afara, firme straine au facut bani, bugetul tarilor lor au atras bani si noi am ramas "cu degetul in gura">. Cei care au profitat au fost cei trimisi pe criterii politice cu copiii, cu nevasta in plimbari de observare (uite satele noastre, uite drumurile noastre uite.....noastre) facute cu astfel de finantari. La sfirsitul perioadei, au semnat contractele fara sa le inteleaga si au revenit in tara fericiti cu vacante "moca" si mici atentii. Au lasat in spate banii ce se numeste ca i-a primit Romania si beneficiul proietului lipseste. Copiii nostri destepti, scoliti, care au plecat la munca fizica in strainatate se descurcau mai bine, dar au fost ignorati. Am vazut multi din acesti emisari ajunsi apoi prin ministere si multe altele. Acum, iar se fac legi, iar vilva si nimic. Parca sintem tara prostilor si numai politicienii "slehtari ", (cu mici exceptii), isi dau cu parerea despre sumele neconsumate din banii europeni. Primarii nu au fost independenti, s-au subordonat mereu "la centru" asa ca acolo era tnut in loc sa care numai in acea directie. Presedintele CJ Galati si-a numit fratele la una din agentii, altul a numit pe .....si tot asa...pina la NIMIC CONCRET.
  Acum , se fac sedinte , apoi se incepe pregatirea pentru sarbatori, sarbatorile, vacantele apoi campania electorala, nimeni nu face nimic sa nu ramina altuia caci el nu stie daca va mai ramine si tot asa. Ma tot gindesc si astept sa vad citi romani mai sint in tara, nimeni nu si-a dat seama ca politicienii ne trag pe sfoara? nimeni nu a aflat adevarul? Cine ii trage la raspundere?
  Si in FINAL, DE CE CREDETI CA S-A PROCEDAT ASA?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.