Statul, banii şi parlamentarii

Statul, banii şi parlamentarii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PNL de Galaţi, Victor Paul Dobre, a declarat că proiectul de buget pentru anul 2012 este „un eşec al politicii de austeritate din ultimii doi ani ai Guvernului. Au chinuit oamenii degeaba”. Deputatul liberal a adăugat că „în niciun caz nu vom vota bugetul asigurărilor sociale dacă nu se va respecta cel puţin Legea pensiilor şi nu vom vota nici bugetul de stat atât timp cât reducerile CAS şi TVA nu se vor aplica”. Referindu-se la Galaţi, Dobre a spus că a pregătit şi amendamentele privind construcţia unui spital regional şi a drumului expres Galaţi-Brăila.

Criticând faptul că proiectul legii bugetului de stat pe 2012 trebuia să vină în Parlamentul României încă din 15 octombrie, deputatul PSD Florin Pâslaru s-a referit la amendamentele locale la proiectul de buget: „noi, parlamentarii PSD, avem zeci de amendamente depuse pentru diverse proiecte din Galaţi, ale primăriei, CJ-ului, ale instituţiilor. Nu este vorba despre sume foarte mari, ci de fonduri suficiente pentru a se putea continua anumite investiţii”. Întrebat, Pâslaru a spus că amendamentele se referă la „continuarea unor lucrări de reparaţii la biserici, de refacere a unor monumente şi de reparaţii ale unor drumuri din judeţ”.

PDL: „Va fi o creştere economică relativ mică”

Pe de altă parte, deputatul PDL Mircea Toader spune că opoziţia USL-ului faţă de proiectul legii bugetului poate fi similară cu „boicotarea uneia din cele mai importante legi pe care poate să o dea Guvernul, Legea Bugetului de Stat. Este incorect să nu poţi face dezbatere pe fiecare minister şi fiecare cheltuială în parte. În aceste condiţii, să nu mai critice de ce Guvernul introduce legi prin asumare!”. Deputatul PDL a criticat dur şi amendamentele USL: „Nu trebuie să fii mare economist ca să îţi dai seama că propunerile de reducere a veniturilor bugetare, alături de creşterea cheltuielilor bugetare - pensii, salarii - prin reducerea cu 50 la sută a cheltuielilor de funcţionare, se repercutează către toată administraţia. Bugetul va fi cu o creştere economică relativ mică, de 2 la sută, iar poziţia PDL este ca politica bugetară să meargă pe o stabilitate macro-economică şi pentru menţinerea aceluiaşi procent, poate şi mai mare de investiţii publice”.

Citit 1072 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2011 10:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.