Durbacă şi Chebac, sprijiniţi de UNPR

Durbacă şi Chebac, sprijiniţi de UNPR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizaţia Judeţeană Galaţi a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) organizează, vineri, Conferinţa Judeţeană, la care sunt aşteptaţi liderii de la Centru – ministrul MApN Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu sau Marian Sârbu, dar şi Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, care, deşi (încă) membru PC, a anunţat că va candida pentru un nou mandat din partea UNPR. Ultimul din listă este important în condiţiile în care modelul aplicat de acesta, la Bucureşti, pare să prindă şi la Galaţi.

Vineri, la lucrările Conferinţei Judeţene, este de aşteptat ca UNPR să-l anunţe pe Eugen Durbacă drept candidat la primăria Galaţiului. Pe acelaşi „calapod” urmat de Piedone la Bucureşti, Durbacă  va renunţa, probabil, la toate funcţiile de conducere din PC – preşedinte de filială, vicepreşedinte la nivel naţional, nu însă şi la calitatea de membru al PC, căci altfel ar fi în pericol de a-şi pierde mandatul de vicepreşedinte CJ Galaţi. Scenariul – aplicat şi la Bucureşti – este ca PC-ul să decidă excluderea din partid a lui Durbacă, astfel încât acesta să se poată înscrie în UNPR fără teama de a-şi pierde mandatul de ales judeţean. Pe de altă parte, la aceeaşi conferinţă judeţeană, UNPR ar putea anunţa că îl sprijină pe Chebac pentru obţinerea încă unui mandat la şefia CJ. Reamintim că Eugen Chebac a anunţat în urmă cu două săptămâni că renunţă la funcţiile de conducere din PSD (nu şi a celei de membru, din aceleaşi motive de pierdere a mandatului) şi că va candida ca  independent, cu susţinerea „oricărui partid sau parte a societăţii civile”.                 

Preşedintele UNPR Galaţi, Dan Dobrea, nu a vrut să comenteze în nici un fel informaţiile, limitându-se la a spune: „Veniţi vineri la şedinţă şi veţi vedea singuri ce soluţii se vor alege”. Dacă însă UNPR va merge în alegeri cu Eugen Chebac la CJ şi mai ales cu Eugen Durbacă la Primărie, gestul ar putea fi interpretat ca o încălcare a protocolului de colaborare din cadrul USL. După cum se ştie, PSD şi Alianţa de Centru Dreapta (formată din PNL şi PC) au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile locale, iar decizia ca preşedintele unei filiale locale a PC să candideze cu sprijinul UNPR nu va fi ignorată, de bună seamă, de membrii Uniunii, cu atât mai mult cu cât tot vineri, la Galaţi, se va afla copreşedintele acesteia, Crin Antonescu…

Citit 2466 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2011 10:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.