Prefectul s-a întâlnit cu sindicaliştii de la Apaterm

Prefectul s-a întâlnit cu sindicaliştii de la Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Există pericolul ca oamenii să nu mai vină la muncă dacă nu îşi vor lua salariile pe 29 noiembrie

Reacţionând la scrisoarea deschisă trimisă de liderul de sindicat de la Apaterm, Cristinel Ciubotariu, prefectul Paul Florea s-a întâlnit ieri cu mai mulţi membri de sindicat. „În urma discuţiilor, am tras trei mari concluzii: trebuie să discut cu reprezentanţii lichidatorului, ai judecătorului sindic, pentru ca salariaţii să îşi poată primi salariile pentru perioada de muncă 15 noiembrie-15 decembrie, căci oamenii vin în continuare la muncă.

De drept, pe legea falimentului, a doua zi după pronunţarea instanţei, Apaterm ar fi trebuit să aibă lacăt pe uşă. Judecătorul a considerat însă că s-ar crea o imensă problemă socială, aşa că a dat termen până pe 15 decembrie, timp în care se şi inventariază bunurile ce ar putea fi vândute ulterior pentru recuperarea creanţelor. În al doilea rând, trebuie să conving într-un fel CL pentru a opta pentru atribuirea serviciului de termoficare, în regim de urgenţă, altui serviciu care are licenţă şi în al treilea rând mi s-a cerut să discut şi cu toţi liderii politici din judeţ pentru ca în CL să se asigure o majoritate, astfel încât să rezolvăm o dată situaţia acesta!”, a declarat Paul Florea.

Angajaţii Apaterm sunt cu atât mai dezorientaţi cu cât, recent, prefectul a anunţat oficial că societatea Dalkia nu este interesată să preia, în această iarnă, serviciul de termoficare, considerând că până pe 15 decembrie este prea puţin timp pentru o evaluare obiectivă a situaţiei. „Cei de la Dalkia au spus că sunt interesaţi de acest lucru, dar în perspectivă, nu în această iarnă. Personal am vorbit cu reprezentanţii conducerii societăţii, dar nu ne-am întâlnit în acelaşi birou, ci am purtat o lungă şi interesantă conversaţie pe telefon, a fost o teleconferinţă”, a mai precizat prefectul.

Pe de altă parte, liderul de sindicat al Apaterm, Cristinel Ciubotariu, s-a declarat, ieri „îngrijorat, ca şi restul salariaţilor, pentru că, luni, lichidatorul ne-a spus că va găsi soluţii pentru ca oamenii să fie plătiţi, iar miercuri a spus că acest lucru nu se poate! De aceea am insistat şi la domnul prefect să se implice, pentru că în rest nu ne ajută nimeni. Conducerea Apaterm nu se mai implică!”. Potrivit acestuia, mai mult de jumătate din cei 820 de salariaţi au rate la bănci, iar dacă nu îşi vor primi salariile pe 29 noiembrie, se vor confrunta cu o mare problemă. Din estimările liderului, fondul de salarii s-ar ridica, lunar, la 1,8 milioane lei. Deşi nu se recunoaşte oficial, există zvonuri potrivit cărora dacă pe 29 salariaţii nu îşi vor lua banii, vor refuza să mai vină la muncă, ceea ce ar însemna o sincopă în serviciul de furnizare a agentului termic.

Citit 2251 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2011 23:01

15 comentarii

 • postat de cu stima si mult respect pentru NOE !!!
  Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011 16:34
  Noe , Noe , draga Noe ... Sa inteleg ca ai si o arca ? Vrei sa iti fim recunoscatori pentru cele relatate ? Hmmm ... nu iti vom multumi , ci te vom intreba (din pura curiozitate) de unde stii cam ce prefera "apatermistii"? Stateati la acelasi rand impreuna ? Sau poate din respect iti faceau cinste cu cate o cinzeaca ... ? "o sa iasa lumea-n oras si-o sa va bata cu ciomegele,daca se-ntampla ceva cu caldura si-o sa ve darame si sediu si-o sa va dea si foc,la cat e lumea de satula de voi si de toate cacanariile voastre ," Draga Noe , poate tu ai iesi cu ciomagul sa te lovesti singur la cat esti de prost ( doar UNUL ESTE NOE ) . Si dupa ce te vei bate singur , iti vei da si foc !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de loredana
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 21:55
  sunt sigur a se vor gasi cele mai bune solutii pentru rezolvarea problemei
  0
  0
  Raportează
 • postat de loredana
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 21:54
  speram sa si gaseasca acele solutii cat mai curand si sa fie cat mai optime
  0
  0
  Raportează
 • postat de VASILE
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 20:35
  PAI MAI NOE TU UNDE LUCREZI? PROBABIL CROSETEZI, PENTRU CA DACA AI LUCRA IN CANALE PRINTRE SOBOLANII SI CACATII VOSTRI N AI MAI VORBI ASA DE APATERMISTI. DE BINE DE RAU DATORITA LOR AVETI CALDURA SI APA CALDA CHIAR DACA N O PLATITI LA TIMP. SI DE AICI PANA A SARI CU CIOMAGUL ....TE CREZI IN EPOCA DE PIATRA....UNDE?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de MARIUS
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 20:15
  D-le NOE sunt sigura ca nici domniei tale nu i displace rachiul pt ca cele comentate aici nu sunt facute cu luciditate. Sau ne faceti sa credem ca sunteti un sadic asasin scapat de la penitenciar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eloiza
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 20:02
  , un lucru bun pentru noi galatenii daca domnul Prefect Paul Florea vine cu solutii in ceea c priveste aceasta problema
  0
  0
  Raportează
 • postat de gl13
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 20:00
  Domnul Paul Florea cauta solutii bune pentru comunitate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de repaus
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 19:26
  Deşi nu se recunoaşte oficial, există zvonuri potrivit cărora dacă pe 29 noiembrie salariaţii nu îşi vor lua banii, vor refuza să mai vină la muncă, ceea ce ar însemna o sincopă în serviciul de furnizare a agentului termic. Nu am vrea sa se intample asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de darckness
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 19:25
  Prefectul Paul Florea vine in sprijinul comunitatii pentru a nu se creea o sincopa in serviciul de furnizare a agentului termic. Un lucru Bun pentru ceteatenii galatiului
  0
  0
  Raportează
 • postat de noe
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 15:58
  Daca nu puteti veni cu burta goala,beti rachiu,,,ca si asa asta era batura preferata a apatermistilor!!....o sa iasa lumea-n oras si-o sa va bata cu ciomegele,daca se-ntampla ceva cu caldura si-o sa ve darame si sediu si-o sa va dea si foc,la cat e lumea de satula de voi si de toate cacanariile voastre ,cu D. Nicolae-n frunte!!!!
  ASTA VA ASTEAPTA...o s-aratati ca niste torte vii.....lumini de iarna...o sa facem economii la becurile puse de primar!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un apatermist cu frica de noua conducere
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 14:56
  vineri 25 noiembrie 2011
  CHEMATI-L, FRATILOR PE CUBASA. EL SE BATEA PENTRU SALARIILE SI LOCURILE VOASTRE DE MUNCA si nu statea ,inchis in birou , ca actuala conducere , asteptind falimentul. AJUNGE, ati platit suficient ,ambitiile politice, orgoliile si nesimtirea celor care l-au dat jos. Si sa nu uitati nicicind ca MAREA MAJORITATE A DREPTURILOR CARE VI S-AU LUAT, CU EL LE-ATI DOBINDIT.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 13:58
  dane , daca ai avea idee ce inseamna apaterm..ca nu iti baga apaterm-ul apa meteorica ..si ca nu se ocupa de chestii de genu apa rece...atunci nu ai mai vb!
  cat legat de salariile alea de care zici u....sa iti dea dumnezeu toata viata sa muncesti u toata viata cu salariul ala de care zici u ca il iau baietii astia de la apaterm!
  eu personal am stat luna trecuta in jur de 350 de ore munca efectiva...nu doar stat cum fac alti si ..am luat "colosalul " salariu de 1300 lei!
  as vrea sa te vad pe tine ce ai zice daca la atata ,munca prestata...ai vedea ca iei o nimica toata ..atunci cu siguranta nu ai sa mai vb aiurea fara acoperire!
  sa nu uit ..mai sunt si inginer "din ala de care zici u ca are salariu minunat de mare"!
  intreaba altfel " cat ia un inginer - la electrocentrale " daca vrei sa pui o intrebare corecta!
  spor !
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 12:09
  e mai bine si asa pretul apei reci s-a dublat si cu inca ceva
  noi de unde scoatem bani , fratilor din piatra seaca
  vezi ca d-zeu nu le-a ajuta, cu atatea chestii pe care n-i le punea in carca
  pierderi de apa , apa meteorica cand la noi nu ploua cu lunile
  lasati ... pe altiii
  poate se vor pricepe mai bine
  stiti
  cei de la birourile apatermului luau salarii enorme
  acum vor fi someri
  sa-i vad
  dar calculat cu salariul lor de dinainte tot vor trai bine cu 1000- 1500 lei noi
  asta-i viata , in Rimania nu mai e de trait
  0
  0
  Raportează
 • postat de eva
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 09:20
  A venit timpul sa ne cumparam calorifere electrice pentru a avea o alternativa ! Pana se lamuresc ei, vine Craciunul si gerul!
  0
  0
  Raportează
 • postat de SANKY
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 06:23
  DACA MUNCITORII DE LA APATERM SAU CUM S O MAI NUMI EA SOCIETATEA NU SI VOR LUA SALARIILE NU VA FI DOAR O SINCOPA DOMNILOR! VA RAMANE UN ORAS IN PLINA IARNA *CU EXCEPTIA CELOR CARE AU CENTRALE DE APARTAMENT*,IN FRIG. PENTRU CA NIMENI NU POATE VENI LA MUNCA CU BURTA GOALA,ORICAT DE BINEVOITOR SI INTELEGATOR AR FI. ASA CA AUTORITATILE IN MASURA, SA DEZLEGE ODATA IAPA DE LA GARD SI SA SI ADUCA OPERATORUL ACELA LICENTIAT SA SE APUCE DE TREABA! SAU SA I LASE PE CEI PREGATITI SI INSTRUITI SA SI FACA TREABA SI SA NU MAI INCURCE BORCANELE .DAR ORICE MUNCA TREBUIE PLATITA! DE CATRE CINE?! SA SE STIE ODATA >ORI LA BAL ORI LA SPITAL!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.