Prefectul s-a întâlnit cu sindicaliştii de la Apaterm

Prefectul s-a întâlnit cu sindicaliştii de la Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Există pericolul ca oamenii să nu mai vină la muncă dacă nu îşi vor lua salariile pe 29 noiembrie

Reacţionând la scrisoarea deschisă trimisă de liderul de sindicat de la Apaterm, Cristinel Ciubotariu, prefectul Paul Florea s-a întâlnit ieri cu mai mulţi membri de sindicat. „În urma discuţiilor, am tras trei mari concluzii: trebuie să discut cu reprezentanţii lichidatorului, ai judecătorului sindic, pentru ca salariaţii să îşi poată primi salariile pentru perioada de muncă 15 noiembrie-15 decembrie, căci oamenii vin în continuare la muncă.

De drept, pe legea falimentului, a doua zi după pronunţarea instanţei, Apaterm ar fi trebuit să aibă lacăt pe uşă. Judecătorul a considerat însă că s-ar crea o imensă problemă socială, aşa că a dat termen până pe 15 decembrie, timp în care se şi inventariază bunurile ce ar putea fi vândute ulterior pentru recuperarea creanţelor. În al doilea rând, trebuie să conving într-un fel CL pentru a opta pentru atribuirea serviciului de termoficare, în regim de urgenţă, altui serviciu care are licenţă şi în al treilea rând mi s-a cerut să discut şi cu toţi liderii politici din judeţ pentru ca în CL să se asigure o majoritate, astfel încât să rezolvăm o dată situaţia acesta!”, a declarat Paul Florea.

Angajaţii Apaterm sunt cu atât mai dezorientaţi cu cât, recent, prefectul a anunţat oficial că societatea Dalkia nu este interesată să preia, în această iarnă, serviciul de termoficare, considerând că până pe 15 decembrie este prea puţin timp pentru o evaluare obiectivă a situaţiei. „Cei de la Dalkia au spus că sunt interesaţi de acest lucru, dar în perspectivă, nu în această iarnă. Personal am vorbit cu reprezentanţii conducerii societăţii, dar nu ne-am întâlnit în acelaşi birou, ci am purtat o lungă şi interesantă conversaţie pe telefon, a fost o teleconferinţă”, a mai precizat prefectul.

Pe de altă parte, liderul de sindicat al Apaterm, Cristinel Ciubotariu, s-a declarat, ieri „îngrijorat, ca şi restul salariaţilor, pentru că, luni, lichidatorul ne-a spus că va găsi soluţii pentru ca oamenii să fie plătiţi, iar miercuri a spus că acest lucru nu se poate! De aceea am insistat şi la domnul prefect să se implice, pentru că în rest nu ne ajută nimeni. Conducerea Apaterm nu se mai implică!”. Potrivit acestuia, mai mult de jumătate din cei 820 de salariaţi au rate la bănci, iar dacă nu îşi vor primi salariile pe 29 noiembrie, se vor confrunta cu o mare problemă. Din estimările liderului, fondul de salarii s-ar ridica, lunar, la 1,8 milioane lei. Deşi nu se recunoaşte oficial, există zvonuri potrivit cărora dacă pe 29 salariaţii nu îşi vor lua banii, vor refuza să mai vină la muncă, ceea ce ar însemna o sincopă în serviciul de furnizare a agentului termic.

Citit 2315 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2011 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.