Locuri de joacă reabilitate, dar închise

Locuri de joacă reabilitate, dar închise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre blocurile din municipiul Galaţi există sute de locuri de joacă. Unele din ele arată ca după război. Nu au mai fost amenajate demult, au rămas uitate, nişte maidane părăsite şi atât. Există însă şi alte parcuri care au fost refăcute, pe banii primăriei. Investiţii lăudabile şi foarte utile, în oraşul în care copiii bat mingea pe asfaltul aleilor dintre blocuri, printre maşini.

Din păcate, apropierea alegerilor transformă bunele intenţii în investiţii pe bani publici care rămân nefolosite. În Micro 20, pe strada Dunărea, în apropierea blocurilor D 8, D 7, D 6 şi a Grădiniţei „Alice” se află un parc pentru copii, de mai mare dragul. Aleile sunt frumos pavate, pământul este arat proaspăt, copăceii mici, ornamentali, nu sunt „irigaţi” de câinii vagabonzi pentru că în părculeţul cu pricina numai păsărelele au voiue de la stăpânire să se joace. Copii, nu. „Am nepoţi, dar nu au cum intra acolo… Ei, mai vin ăştia miciii, seara, şi se caţără pe grilaj şi sar dincolo, dar e periculos, noi, adulţii, nu-i lăsăm, că se pot răni, Doamne Fereşte!”, ne spune un pensionar din zonă.

„Parcul a fost reparat de primărie. L-au reparat, l-au făcut frumos, l-au terminat cam în vară, după care au pus lacătul pe el. Nu vedeţi?, nici leagăne nu au pus, sunt doar structurile din metal… Mai sunt nişte porţi mici, de acces, pe laterale, pe alea le-au sudat… Nimeni nu intră! S-ar fi jucat copiii, măcar la tobogan şi la balansoar, dar nu se poate nu au dat drumul la porţi. Nu ne-au zis de ce, dar noi ştim… Aşteaptă alegerile, să taie atunci panglica, că dacă le inaugurează acum, uităm pe cine să votăm până la anul”, ne spune şi Paul Petcu, un alt locatar din zonă.                

Alt cartier, alt parc reabilitat şi închis copiilor

În drumul către parcul din Micro 20, am zărit, printre cele două blocuri turn din Micro 21 (O 10 şi O 11), un alt parc. Aceeaşi poveste: alei frumoase, băncuţe noi, coşuri de gunoi, cadre pentru leagăne fără leagăne şi porţi sudate, plus un lacăt pentru poarta principală de acces. „Au rupt oamenii lacătul, să se plimbe cu copiii în parc, parcă e la închisoare, l-au lăsat aşa, închis şi neterminat”, auzim dinspre blocul T 5, din zonă, o voce amabilă care ne explică situaţia.

De la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole, aflăm că „primăria a investit în reabilitarea celor două parcuri, au lucrat firmele „A plus K” şi Palegrinni. Ele sunt închise, pentru că încă nu s-a făcut recepţia. Urmează să se facă recepţia şi parcurile să fie deschise”.

Nimic despre termenul de finalizare al lucrărilor, sau despre motivul pentru care copiii se joacă pe stradă, în timp ce parcurile stau cu lacătul pe uşă. Pentru că este greu să explici ceea ce este evident.

Citit 2120 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2011 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.