Colinde şi armonie în Consiliul Local - Nimic nou pe frontul gigacaloriei

Colinde şi armonie în Consiliul Local - Nimic nou pe frontul gigacaloriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Îmbunaţi de colindele cântate de elevii Şcolii nr. 7, de beneficiarele Aşezământului „Sfântul Vasile cel Mare” şi de artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, mobilizaţi de mesajul pacifist al preşedintelui de şedinţă, liberalul Mihai Manoliu, aleşii locali au aprobat ieri aproape pe bandă rulantă cele 62 de proiecte aflate pe ordinea de zi a întrunirii Consiliului Local.

Deşi se anunţa o şedinţă lungă, întrunirea s-a încheiat în timp record, iar la final aleşii au ciocnit o cupă de şampanie cu care i-a cinstit primarul Dumitru Nicolae. Cel mai important proiect al zilei a vizat preţul pe care îl vor plăti gălăţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Proiectul aflat pe ordinea de zi nu aducea nimic nou faţă de preţul actual. Grupul PDL a propus o modificare: subvenţia de 65 de lei pe gigacalorie să se acorde începând cu 1 ianuarie 2012 doar persoanelor al căror venit pe membru de familie nu depăşeşte 1.000 de lei.

Majoritatea formată din PSD, PNL şi PC nu a fost însă de acord şi a decis să prelungească până la 31 martie 2012 situaţia actuală. Prin urmare, de la 1 ianuarie şi până la finele lunii martie, preţul local de facturare a energiei termice rămâne tot 247,73 lei/Gcal, inclusiv TVA, iar subvenţia unitară de la bugetul local se menţine aceeaşi pentru toţi gălăţenii, indiferent de venituri - 64,28 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Citit 1260 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2011 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.