Puterea şi opoziţia au un numitor comun / Anul 2012 se anunţă şi mai dificil

Puterea şi opoziţia au un numitor comun / Anul 2012 se anunţă şi mai dificil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele mai importante trei partide de pe scena politică au avut programate, ieri, ultimele conferinţe de presă din acest an. Dacă de obicei puterea (reprezentată de PDL) şi opoziţia (PSD şi PNL) nu au lucruri în comun, de această dată – la un pahar de şampanie – toţi au căzut de acord asupra unui singur fapt: anul viitor va fi unul şi mai dificil decât cel care stă să se încheie. Fiecare a privit, însă, greutăţile anului 2012 din propria-i perspectivă.   

PNL: „Lumea să nu-şi dea votul pe o beţie”

Cei din Partidul Naţional Liberal sunt siguri că anul următor va fi foarte dificil pentru întreaga populaţie, liderul gălăţean Victor Paul Dobre afirmând că o ameliorare a situaţiei se poate aştepta doar după alegerile din toamnă.

Poziţia senatorului Paul Ichim a fost şi mai tranşantă când a trebuit să le facă o urare aleşilor săi şi nu numai. „Urez tuturor un an suportabil. Aş fi ipocrit să spun că, la informaţiile pe care le avem, vă urez un an bun, pentru că ştiu sigur că nu va fi bun. Eu vă urez să fie suportabil. Îmi doresc din suflet ca lumea să nu-şi dea votul pe o beţie sau la beţie. Lumea sa voteze cu mintea limpede. Poate vom reuşi să punem ţara pe şine”, a precizat doctorul Ichim, care de la începutul lunii ianuarie va lucra şi în Spitalul Judeţean Galaţi.

Colegii de Uniune, de la PSD Galaţi, aşteaptă, de asemenea, ca anul 2012, în special finalul său, să fie unul al schimbării.

PDL: „Suntem încă aproape de criză”

Liderul deputaţilor PDL, gălăţeanul Mircea Toader, a anunţat că Guvernul deja s-a pregătit pentru greutăţile care vor veni anul viitor printr-un buget auster: „Anul viitor este unul foarte important din punct de vedere politic, social şi economic. Suntem încă foarte aproape de criză, care se va extinde în zona europeană. Noi categoric suntem în furtuna respectivă, sperăm ca valul să fie cât mai departe de noi. Acesta este şi motivul pentru care am făcut un buget auster”.

Gândurile celor din Partidul Democrat Liberal se îndreaptă şi către viitoarele alegeri legislative, conform actualei puteri o venire a USL-ului la conducerea ţării ar fi sinonimă cu acutizarea crizei. „Alegerile vor fi comasate. Au un suport politic, financiar şi economic. Toate atuurile sunt de partea acestei decizii. Sper ca vom finaliza şi modul în care se vor desfăşura alegerile parlamentare. Vom merge pe cele două Camere, deoarece este imposibil să mai modificăm Parlamentul. Va rămâne în discuţie numărul de parlamentari”, a mai precizat democrat-liberalul Mircea Toader.   

Citit 1429 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2011 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.