Cetăţeanul Nicuşor Ciumacenco reacţionează în problema gunoaielor

Cetăţeanul Nicuşor Ciumacenco reacţionează în problema gunoaielor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De trei săptămâni încoace ne tot străduim, în cadrul campaniei pe care am demarat-o, să aflăm ce ne costă să fim civilizaţi şi să avem oraşul curat pe care, cel puţin verbal, ni-l dorim cu toţii. Pentru prima dată la întrebarea din titlu ne răspunde, dar din postura de simplu cetăţean, un oficial al oraşului, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco.

„Nu trebuie uitat, Galaţiul este un oraş format din multe categorii sociale, un oraş industrial, muncitoresc, trebuie să avem pretenţii de la gălăţeni pentru a fi cu simţ civic. Eu am trăit foarte mult în Cluj, pe perioada studiilor. Acolo lucrurile erau diferite. Eu cred că şi în Galaţi se poate ajunge la un anumit nivel. Sunt mulţi gălăţeni care fac lucrul acesta în mod natural şi au grijă ca oraşul să fie unul curat. Sunt şi foarte mulţi gălăţeni care pur şi simplu care dovedesc lipsă de respect faţă de ceilalţi şi faţă de locul în care trăim zi de zi. Cred că trebuie să mai treacă timp până gălăţenii vor conştientiza acest lucru şi cred că mai trebuie să treacă timp până când noi toţi vom fi conştienţi că, dacă avem grijă de oraş, banii din buget pot fi folosiţi pentru alte lucruri. Aici e o discuţie mai lungă, şi Primăria greşeşte în sensul că poate nu se face curăţenie atât de bine cum ar trebui să se facă, poate că priorităţile Primăriei sunt altele decât ar trebui să fie şi o altă metodă prin care poate fi civilizată populaţia este şi printr-un cuantum mai ridicat al amenzilor”, ne-a declarat Ciumacenco.

Acesta a dat ca exemplu Germania, unde amenda începe de la sute de euro, sume care, chiar şi în condiţiile în care salariile sunt cu mult mai mari, înseamnă mult şi pentru nemţi. Nicuşor Ciumacenco este nemulţumit şi de faptul că oraşul este colindat zilnic de căruţaşi are au adunat amenzi de zeci de milioane de lei, dar care nu le plătesc şi profită de faptul că transformarea sancţiunilor pecuniare în muncă în folosul comunităţii este dificilă. „Per total cred că timpul va rezolva acest lucru şi eu cred că noi, gălăţenii, suntem oameni speciali şi în timp vom ajunge acolo unde dorim să ajungem. E o legătură între cine conduce oraşul şi cum sunt gălăţenii. Dacă cei din conducerea oraşului impun respect şi mai multă rigoare, gălăţenii se vor conforma”, a conchis Nicuşor Ciumacenco.

Aşteptăm în continuare ca aleşii locali, administraţia locală, în genere, să se implice în campania noastră: „Galaţi, ce te costă să fii civilizat?”.

Citit 1808 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2012 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.