Viceprimarul Mircea Cristea şi-a uitat promisiunile

Viceprimarul Mircea Cristea şi-a uitat promisiunile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi a trecut prima lună din an, consilierii locali nu au reglementat în niciun fel situaţia care durează de ani de zile şi care face ca oraşul să arate ca acum 100 de ani. Vorbim despre gunoierii Galaţiului care fac inutilă colectare selectivă, în condiţiile în care aceştia golesc igloo-urile cu materiale reciclabile înainte de a fi ridicate de Ecosal. Aceştia se plimbă, nestigheriţi, prin oraş, cu căruţele trase de cai, ignorând poliţiştii locali sau de la Rutieră care, teoretic, ar putea să îi amendeze ori de câte ori îi întâlnesc. Şi aşa, ignoraţi de toţi, gunoierii plimbă prin oraş mizeria, strânsă în baloţii imenşi, plini cu PET – uri pe care îi descarcă la centrele de colectare, unele din ele chiar şi fără autorizaţie de funcţionare.         În apropiere de Crăciun, atunci când s-a încheiat proiectul ISPA privind managementul integrat al gunoaielor, viceprimarul Mircea Cristea a promis că anul viitor, adică în 2012, va reglementa şi problema gunoierilor şi a căruţelor mizerabile care se plimbă prin oraş. La acea dată, viceprimarul spunea că într-o proximă şedinţă de Consiliu Local va propune spre aprobare înăsprirea amenzilor pentru gunoierii care transportă cu căruţele gunoiul prin oraş. „Căruţele vor fi confiscate şi aşa, încet-încet, oamenii vor fi descurajaţi să mai practice această activitate”, argumenta viceprimarul, referindu-se la cei care devalizează tomberoanele de materiale reciclabile, pentru a le vinde. Tot atunci viceprimarul a vorbit şi despre o mai mare atenţie pe care Primăria o va acorda, în 2012, centrelor de colectare din oraş, însă în această direcţie nu s-a remarcat vreo schimbare în prima lună din an… 

Aşa că a trecut Crăciunul, Anul Nou, Sf. Ion şi a trecut şi prima şedinţă a Consiliului Local din acest an fără ca viceprimarul să îşi mai aducă aminte de promisiunile făcute. Căci probabil aceasta este explicaţia pentru care în şedinţa CL nu a apărut nici un fel de proiect privind confiscarea căruţelor şi cailor gunoierilor.

Rezultatul? Suntem în continuare acolo unde eram şi anul trecut: într-un oraş în care un proiect european de 23 de milioane de euro este pus în umbră de obiceiurile vechi ale scotocitorilor prin gunoi, situaţie tolerată dacă nu ignorată de autorităţi.

Citit 1094 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2012 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.