Gheaţa care ne amărăşte viaţa!

Gheaţa care ne amărăşte viaţa!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„În Micro 19 nimeni nu intervine pentru a se înlătura gheaţa! Şi nu vorbesc numai de societăţile comerciale private, dar nici asociaţiile de locatari, dar ce spune eu?, nici măcar în Piaţa din 19 nu s-a dat cu un pumn de sare! Îţi spargi capul pe acolo. La fel se întâmplă şi în staţia de autobuz din Micro 19. Ce era dacă se dădea cu sare pe acolo? Acest material nu este cumpărat tot din bani publici, din banii daţi ca taxe şi impozite locale? De ce nu se iau măsuri? Străzile Strungarilor, de la Carrefour şi până spre Neacşu şi Laminoriştilor, de la Şcoala nr. 29 şi până la secţia 3 de Poliţie, toate sunt un patinoar. Să nu mai vorbim că sunt aleile dintre blocuri care dau în aceste străzi! Patinoar! Acum vreo două zile, s-a plimbat un utilaj cu lama ridicată pe acolo, dar nu a făcut nimic! Zăpadă nu mai e să o dea cu lama, dar nici nu a împrăştiat material antiderapant… dar de altfel, se laudă că intervin!”, ni s-a plâns, joi, telefonic, o cititoare a Vieţii libere, doamna Patriche.

Contactat telefonic, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a decis trimiterea unei echipe în zonă, pentru a remedia problema. Totodată, vicele a precizat că cei care solicită intervenţia utilajelor de deszăpezire trebuie să sune la telefoanele serviciului Ecosal, postate pe site-ul unităţii, 0236-322.727, 0236-411.197 sau 0236-312.282 (numai din reţeaua Romtelecom), sau 0372-741.887(Vodafone).

Reamintim că, în afară de obligaţiile primăriei de a deszăpezi străzile şi cetăţenii au responsabilităţi. Şi dacă nu vă pasă că cineva tocmai şi-a rupt piciorul pe gheaţa din faţa casei sau a locului de muncă, aflaţi că potrivit HCL 307/27.07.2006, pentru „neîndepărtarea zăpezii şi gheţii de pe trotuare, acoperiş şi din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea”, se pot aplica amenzi cuprinse între 100 şi 600 de lei.

Citit 1121 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2012 17:27

2 comentarii

 • postat de eu
  Vineri, 03 Februarie 2012 11:04
  Auzi si la narodul asta de dintos : sa sune ghiolbanu' sa ii vina freza ca taxiul in fata blocului sa poata merge el fara sa alunece dupa petul de bere de 3 l ! In loc sa coboare boschetarii din casa si sa puna mana pe lopata, mai bine sa sune la primarie sau la viata libera eventual... Foarte putini din tara asta trebuie sa fie platiti cu mai mult de venitul minim pe economie, 140 de euro sau cat e acolo. Noi suntem unde suntem pentru ca nu muncim, in primul rand. Daca am munci, ar veni toate de la sine, n-ar mai avea succes nici manele si nu s-ar mai uita nimen i la televizor la tigani, nici la cacatos si nici la oana zavoranu si asa mai departe, pentru ca toti ar fi ocupati cu jobul . Sa dea cineva de la viata libera un mail pe adresa asta daca vrea sa faca poze cu chiriasii primariei, amarati ca vai de ei, atunci cand isi pornesc gipurile ca sa nu se descarce bateria sau cand pleaca cu taxiul, ca niciunul nu merge mai mult de 10 m de langa bloc, mai au putin si cheama taxiul sus la etaj. Iar primaria le da casa din banii mei si curata si roaba de chistoace din fata blocului zilnic tot din banii mei. Zapada o da la o parte tot angajatul primariei
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Vineri, 03 Februarie 2012 10:09
  asa suntem noi, romanii!! dam vina pe primari, pe basescu, pe udrea, pe fmi, pe ue, pe bin laden, dar niciodata nu facem nimic! asteptam totul mok, la botul calului! de ce sa punem si noi locatarii mana pe o lopata, sau eu administrator de magazin, de taraba, sa curatam zapada!!!? doar e frig afara! de ce sa inghetam!?
  sa vina fmi-ul dom'le sa curete gheata si zapada!
  de vina e si politia comunitara care nu da amenzi!
  ia dati-le puturosilor amenzi, sa vedeti cum a doua oara, ori o curata ei, ori platesc pe cineva, dar macar nu mai avem gheata si zapada!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.