USL îl acuză pe Chebac de dezinformare

USL îl acuză pe Chebac de dezinformare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oricum, proiectele nu sunt încă pierdute, precizează PNL şi PSD 

Ambii parteneri ai USL, atât PNL cât şi PSD Galaţi au ţinut, ieri, să respingă acuzaţia preşedintelui Eugen Chebac potrivit căruia consilierii judeţeni au picat la vot mai multe proiecte „ceea ce duce la pierderea a peste un milion de euro din surse externe prin Programul Operaţional Comun România-Moldova-Ucraina”.
Vicepreşedinta PNL a CJ Tania Bogdan a respins, ieri, acuzaţiile spunând că, de fapt proiectele care au picat la votul USL nu sunt pierdute, căci, potrivit procedurii, pentru obţinerea unei finanţări trebuie mai întâi depuse „notele conceptuale”, iar abia apoi urmează evaluarea proiectelor propriu-zise, care ar putea fi votate în altă şedinţă de CJ. În plus, Tania Bogdan spune că, de fapt, este vorba despre 487.000 de euro: „Este vorba despre banii care revin efectiv judeţului Galaţi. Deşi valoarea unui proiect este, să spunem 150.000 de euro, în calitate de aplicant, CJ aduce cofinanţare de 10.000 de euro, iar banii care revin efectiv Galaţiului sunt de doar 100.000 de euro, restul împărţindu-se pe ceilalţi parteneri. Dacă CJ este partener, banii care revin Galaţiului sunt şi mai puţini. Faptul că aceste proiecte au fost introduse, din scurt, pe ordinea de zi ne-a făcut să nu le votăm, căci nu am avut timp să le analizăm”. Vicepreşedinta CJ a mai adăugat că „în aceeaşi şedinţă CJ am aprobat alte zece proiecte cu finanţare europeană în valoare de 4,4 milioane euro. Este o dezinformare că Galaţiul a pierdut un milion de euro, iar declaraţiile lui Chebac mi se par incorecte şi neelegante”.
Aceeaşi idee a susţinut-o, ieri, şi purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan care însă a spus că valoarea ce revenea Galaţiului era de … 550.000 de euro!
Conform expunerilor de motive ale celor opt proiecte nevotate, valoarea totală a acestora este de 1,18 milioane euro. Este însă la fel de adevărat că într-un proiect cu triplu parteneriat (România-Moldova-Ucraina) banii nu rămân numai la Galaţi. La fel de adevărat cum este şi faptul că, până la această mare dispută, orice proiect câştigat pe trilaterală nu a fost lăudat niciodată doar pe o treime şi nici nu s-a insistat doar pe banii care revin Galaţiului. În schimb, pe atunci Chebac nu anunţase că va candida pentru un nou mandat la CJ, cu sprijinul UNPR. 

Citit 2848 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2012 21:09

23 comentarii

 • postat de VITEAZU MIHAIL
  Luni, 06 Februarie 2012 20:53
  SEFUL CEL MAI BUN AL C.J. AR FI D. AVOCAT POPPEL,AJUTAT DE UN DOMN CU EXPERIENTA IN PERSOANA D.EUGEN DURBACA.MERITA AMANDOI UN NOU MANDAT.
  0
  0
  Raportează
 • postat de aura
  Luni, 06 Februarie 2012 20:14
  USL manaca mult ***** ... Chebac isi face treaba foarte bine si trebuie sustinut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de luminita
  Luni, 06 Februarie 2012 20:10
  cat mai au de gand sa se amestece cei de la USL... mai bine il lasa pe Chebac sa isi faca treaba, ca a facut-o foarte bine acum!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alecs
  Luni, 06 Februarie 2012 20:08
  se stie oricum ca USL -ul ar ar face orice doar ca sa il denigreze pe chebac ...asa ca nimic nou sub soare !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de jenica
  Luni, 06 Februarie 2012 18:22
  Chebac isi va face treaba in continuare asa cum a facut-o si pana acum si nu va da atentie cainilor care latra,adica USL-istilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de daniel
  Luni, 06 Februarie 2012 18:13
  USL este un partid de "incurca lumea"..e clar ca nu au altceva mai bun de facut decat sa critice.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sara
  Luni, 06 Februarie 2012 15:21
  chiar daca consilierii USL nu au votat proiectele lui Chebac,acesta sunt sigur ca nu duce lipsa de proiecte!iar,acesti domni vor disparea cat de curand din politica galateana care nu vor dezvoltarea orasului...si EUGEN CHEBAC va fi sustinut in continuare de cetatenii galatiului!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de dodo
  Luni, 06 Februarie 2012 15:14
  Eugen Chebac trebuie sustinut de toata lumea politica din Galati care vrea sa faca ceva pentru dezvoltarea orasului,nu sa i se caute nod in papura...dar,ai grija cei doresti celui de langa tine ca poate sa ti se intample tie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de andra
  Luni, 06 Februarie 2012 15:11
  Cei de la USL nu fac altceva decat sa impiedice dezvoltarea Galatiului!!!si bineinteles,ii pun bete in roate lui chebac care este presedintele CJ...Dar,CHEBAC trebuie sustinut de populatia orsului si sa ramana in continuare la CJ pentru a-si duce la bun sfarsi toate proiectele legate de judetul Galati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de anca
  Luni, 06 Februarie 2012 12:00
  Chebac se lupta pentru niste proiecte, dar inca odata opozitia se opune pentru derularea acestor proiecte.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Luni, 06 Februarie 2012 10:08
  USL face ce stiu ei mai bine, adica numai sa impiedice niste proiecte care sunt necesare in acest oras. Degeaba se lupta Chebac pentru finantarea acestor proiecte ca vin cei din USL si fac in asa fel ca noi sa avem de suferit.
  0
  0
  Raportează
 • postat de radu
  Luni, 06 Februarie 2012 09:54
  USL,PNL si PSD doar il incurca pe Eugen Chebac in derularea proiectelor pe care si le-a propus.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CITITI AICI CARE E ULTIMA ZI DE DEPUNERE
  Luni, 06 Februarie 2012 08:39
  Al doilea apel de propuneri de proiecte a fost lansat
  Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013
  Prioritatea 1: Către o economie mai competitivă în zona de frontieră;
  Prioritatea 2: Mediul și pregătirea pentru situații de urgență;
  Prioritatea 3: Promovarea activităților People to People

  Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului din Romania, în calitate de Autoritate Comună de Management a Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, solicită propuneri de proiecte pentru Prioritatea 1: Către o economie mai competitivă a zonei de frontieră, Prioritatea 2: Mediul şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă şi Prioritatea 3: Promovarea activităţilor people-to-people, în aria eligibilă a programului, proiecte care vor beneficia de asistență financiară din Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013. Ghidurile solicitanţilor pot fi consultate la sediul MDRT, str. Apolodor nr. 17, Sector 5, Bucureşti, România, la sediile Secretariatului Tehnic Comun al programului: Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava, str. Dragos Voda nr. 22, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi, str. Pacurari nr. 110 precum şi la urmatorul link: Apeluri deschise.

  Termenul limită de depunere a proiectelor este 30 ianuarie 2012. Sesiunile de informare pentru această licitaţie de propuneri de proiecte vor avea loc incepand cu data de 28 noiembrie, în cele trei state participante în program.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marcu...ala cu arcu
  Duminică, 05 Februarie 2012 21:13
  mai baieti, toti va mint si toti va fura, toti va baga p...in gura. pentru ca este clar ca tara e plina de prosti. puneti dracu mana si va informati de la sursa - Termenul limită de depunere a proiectelor este 30 ianuarie 2012 - http://www.ro-ua-md.net/index.php?option=com_content&view=article&id=470:al-doilea-apel-de-propuneri-de-proiecte-a-fost-lansat&catid=12:stiri&Itemid=43
  dupa asta uitati-va in gura astora. toti sunt niste mancatori de kkt ca sa isi conserve averile. al de sus care va spunea ca ar fi bine sa vedeti si ce perspective are partidul sau grupul care sprijina fiecare candidat, dupa alegeri, v-a dat un sfat de bun simt sau astea nu mai conteaza la voi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de CETATEANUL TURMENTAT DAR LUCID
  Duminică, 05 Februarie 2012 17:20
  DE REGULA CIND NE AMBITIONAM SA ALEGEM UN PRESEDINTE CJ. TREBUIE SAPRIVIM CU MARE ATENTIE CARE AR FI SI PERSPECTIVA, PARTIDULUI DE-L SUSTINE. DACA NU AJUNGE LA GUVERNARE : ADIO BANI , ADIO PROIECTE, ADIO VOTUL NOSTRU CEL BUN SI DESTEPT.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ha! Ha!....
  Duminică, 05 Februarie 2012 12:55
  POPPEL, prin nume, singur declari că ești de-al lui POPONEL. Aceeași familie de... cuVÂNT!
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Sâmbătă, 04 Februarie 2012 21:51
  Domnilor de-l pupati-n cur pe CHEBAC,intrebati-l de aveti sange-n instalatie,care i-a fost averea in 2008 si care-i acum?
  AVETI?
  Sange-n instalatie,ca,despre asta-i vorba.
  Daca vreodata va va curge altceva decat apa prin vene(sange)veti fi mai atent(a) cu cele LAUDE.
  Nu-i greu sa-ti pastrezi VERTICALITATEA,trebuie doar sa vrei.
  Hai va PUP.POPPEL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Emil
  Sâmbătă, 04 Februarie 2012 17:59
  De parca ii mai crede cineva pe mincinosii astia. Si parca mai conteaza despre ce suma este vorba. Si daca ar fi vorba de 1 euro tot este inacceptabil ce a facut USL-ul! Ei trebuie sa se zbata sa aduca bani nu sa-i arunce pe geam pe rafuieli politice! Pentru Chebac, insa, toata stima !!!! - a facut din din investitii si proiecte pentru judet principala lui arma impotriva USL-ului! In lupta asta nu e greu sa te decizi cu cine sa votezi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Sâmbătă, 04 Februarie 2012 14:23
  Incompetenti, incompetenti si iar incompetenti! Ne-am inconjurat cu ei, ne conduc, ne dau sfaturi, si ne ofera doar incompetenta pe tava, certuri de mahala interminabile, si prostie servita la pachet.Toti incompetentii care se dau atotstiutori de detoate au venit sa ne conduca tara si mai ales cocina asta de oras si de judet.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatenii
  Sâmbătă, 04 Februarie 2012 14:06
  Il vom vota pe Eugen Chebac ca presedinte al CJ Galati (merita reales) a modernizat si plombat drumurile din nordul judetului : Beresti,Plesa,...,speram sa se modernizeze si sa se doteze dispensarul din orasul Beresti sa nu se mai deplaseze bolnavi 100 de km pana la Galati,costa mult transportul. NU il vom vota pe antipaticul Bacalbasa cu glumele si "povetele" lui de toata jena pe la TV dar si infectia din spital.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Al
  Sâmbătă, 04 Februarie 2012 11:42
  Încă o dovadă de... (nu găsesc cuvintele potrivite): D-na profesoară confundă alocarea cotei de contribuție, prin buget, cu documentarea necesară efectuării investiției. Întâi aloci cota parte, apoi se trece la documentare. Sigur că studiul de fezabilitate există. Așa că, useliștilor, mai încet cu contrele politice prezentate pur politicianist! De dragul puterii, promiteți fructe proaspete tăind pomii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mira
  Sâmbătă, 04 Februarie 2012 11:23
  Acest USL, format din 3 partide care au capusat aceasta tara, actioneaza in mod constient la orice nivel pt a impiedica redresarea economiei si n-are nici o legatura cu poporul ci vor doar puterea prin orice mijloc Pacat de acest domn Chebac care munceste serios si cu multa pricepereSigur va fi reales PSD nu-i respecta pe cei capabili ci doar pe supusii lor determinandu-i sa plece din partid si apoi ii numesc tradatori Din pacate si PNL procedeaza la fel Membrii USL,tradatori de tara!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alegator
  Sâmbătă, 04 Februarie 2012 06:50
  daca termenul de depunere al acestor proiecte a fost 31 ianuarie, cum vine aceasta stimata doamna a politicii galatene care se cheama Tania Bogdan , si afirma ca nu au fost pierduti banii? minte chebac ca trebuiau depuse proiectele pana pe 31 sau Bogdan ca nu au fost pierdute? nu cumva acum o scalda ea ca sa se scuze ca e mai grea de cap si nu a avut timp sa analizeze proiectele? daca aveti ceva cu cheabc, asa rezolvati, prin sabotarea accesarii de bani europeni? doar la galati se poate intampla asa ceva, ma mir, daca venea de la bacalbasa aformatia asta mai spuneam ca e la furat omu si nu stie, dar de la tania bogdan, care este vicep[resedinta la CJ, e rusinos, tare RUSINOS!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.