Factura dezăpezirilor, decontată de Primăria Galaţi

Factura dezăpezirilor, decontată de Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Efectele ultimului cod portocaliu de ninsori şi viscol sunt încă vizibile pe cele peste 400 de artere gălăţene. Dacă marile bulevarde arată în regulă, autorităţile gălăţene au de furcă acum cu trotuarele şi străzile dintre blocuri. Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a dat asigurări că „s-a intervenit şi pe străzile mai mici, în toate cartierele. Dar este imposibil ca străduţele să arate precum marile bulevarde. În primul rând sunt foarte înguste şi este dificil să intrăm cu utilajele. Apoi, după ce intervenim, oamenii în loc să dea zăpada pe trotuar sau pe spaţiul verde o dau pe carosabil”.

81 de persoane, două autosărăriţe, un buldoexcavator, o autobasculantă şi un încărcător frontal sunt forţele care se luptă în această săptămână cu nămeţii de pe trotuarele din Galaţi.

Cheltuieli cu deszăpezirea

Factura municipalităţii gălăţene privind deszăpezirea din această iarnă (din luna decembrie şi până în prezent) se ridică la suma de 768.000 de lei, adică aproximativ 180.000 de euro. Cele mai mari costuri au fost în 2010 (aproximativ 15 miliarde de lei vechi), anul trecut fiind cheltuite aproximativ opt miliarde de lei vechi. „Cred că nu vor fi probleme şi nu vom depăşi bugetul alocat”, a precizat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

În această iarnă, pe străzile Galaţiului au acţionat 58 de utilaje şi s-au folosit 1.487,19 tone de material antiderapant. Ecosalul mai are pe stoc 360 de tone de sare, dar urmează să vină cantităţi suplimentare.

Citit 1577 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2012 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.