PER contestă unele propuneri prezidenţiale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Florin Ioan Tupilatu, preşedintele Organizaţiei Municipale a PER Galaţi, a expus într-o conferinţă de presă poziţia filialei partidului la câteva dintre propunerile preşedintelui Traian Băsescu privind modificarea Constituţiei.  

Astfel, cea privind dizolvarea Parlamentului „este o propunere care nu-şi avea rostul, pentru că în Constituţia României, la articolul 89, există deja modalitatea de dizolvare a Legislativului. Preşedintele se gândeşte însă şi la alte condiţii de dizolvare şi dă exemplul Austriei - singura ţară europeană unde se poate face dizolvarea Parlamentului după un referendum. Însă a uitat să spună că în Austria, în momentul în care are loc un referendum şi Parlamentul se dizolvă, în acelaşi timp şi preşedintele începe un nou mandat, iar dacă este deja la al doilea mandat, şi preşedintele se consideră demisionat!”

Altă propunere prezidenţială - aprobarea obligatorie, de către Parlament a unei legi votate prin referendum - ar duce automat şi la legi proaste, dar populiste, spun ecologiştii. „Ce-ar fi dacă am strânge semnături pentru ca românii să nu plătească nicio taxă?!” Desigur, legea ar trece şi ar cădea bugetul!

La altă propunere prezidenţială: „Nu putem lăsa ca numai Curtea Constituţională să-l judece pe şeful statului, pentru simplul motiv că acei oameni sunt numiţi, nu aleşi. Mai mult: din trei în trei ani, preşedintele României, Parlamentul şi Guvernul au dreptul să reînnoiască câte trei membri ai Curţii Constituţionale. Vă daţi seama că în nouă ani, dacă un preşedinte prinde două mandate, are cel puţin trei oameni acolo, care n-o să-l supere niciodată. Iar dacă partidul la guvernare este pro-preşedinte, ne trezim cu şase membri care nu vor lua nicio măsură împotriva sa...”

Citit 1251 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.