Paradox politic la Consiliului Judeţului: USL şi PDL votează cot la cot

Paradox politic la Consiliului Judeţului: USL şi PDL votează cot la cot
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consilierii judeţeni au dat undă verde tuturor proiectelor de hotărâre rămase pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de ieri * Problema cea mai des menţionată de la începutul anului, bugetul CJ-ului pe 2012, şi-a găsit într-un sfârşit oarecum rezolvarea

Amendamentul referitor la alocarea sumelor de bani pentru drumurile comunale şi judeţene, ultimul obstacol în definitivarea bugetului Consiliului Judeţului pe 2012, a fost votat încă de la începutul şedinţei de către toţi consilierii. Singurul rămas în "opoziţie", prefectul Paul Florea, a venit cu o serie întreagă de precizări, poziţia sa finală fiind: „Voi lua în analiză validarea sau nu a acestei hotărâri”. A fost scânteia care a aprins lungul şir al discuţiilor inutile între consilieri, preşedintele CJ Eugen Chebac transmiţându-i prefectului că „suveran este plenul Consiliului Judeţului”.

Consilierul PSD Nicolae Bacalbaşa a pus punctul pe i, sesizând situaţia paradoxală înregistrată ieri, când consilierii PDL au votat împreună cu cei din USL, iar reprezentantul guvernului în judeţ – prefectul – a continuat să se opună. „Este o ruptură între reprezentantul puterii în teritoriu şi ansamblul aleşilor din judeţ, inclusiv a celor din partidele din coaliţia aflată la putere”, a precizat Bacalbaşa.

„Am refuzat să fim parteneri la un troc politic”

Şedinţă extraordinară de ieri a Consiliului Judeţului a debutat prin scoaterea unui proiect de pe ordinea de zi. Societatea Jurnaliştilor „Dunărea de Jos” a anunţat că se retrage din cadrul Proiectului „MEDIA LINK – noi abordări în comunicarea transfrontalieră la Dunărea de Jos”, datorită „atitudinii consilierilor judeţeni USL”, care au votat împotrivă la două şedinţe de CJ. Conform comunicatului primit, Societatea Jurnaliştilor reclamă o serie de imixtiuni politice.

„Facem şi precizarea că în perioada în care aprobarea proiectului a fost pe ordinea de zi a celei de a doua şedinţe a Consiliului Judeţului, de pe data de 16.02.2012, ni s-a transmis, prin intermediari, că ar trebui să contactăm pe unii dintre liderii organizaţiilor PSD şi PNL şi reprezentanţi ai grupurilor politice PSD şi PNL din Consiliul Judeţului pentru a negocia şi probabil pentru a accepta anumite condiţii care ne sunt puse pentru ca doamnele şi domnii consilierii judeţeni ai PSD, PNL şi PC, să voteze pentru aprobarea proiectului la care suntem parteneri. Am refuzat să fim parteneri la un astfel de troc politic”, au anunţat membrii societăţii.

„Chiar i-am explicat unuia dintre reprezentanţii media că noi doar ne-am luat timp să studiem aceste proiecte şi am promis că într-una dintre şedinţele extraordinare vom vota proiectul. Argumentarea este ciudată. Aici suntem patru grupări politice, deci votul este unul politic”, a susţinut vicepreşedintele CJ, Tania Bogdan, în plenul şedinţei.

Citit 2050 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2012 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.