Paradox politic la Consiliului Judeţului: USL şi PDL votează cot la cot

Paradox politic la Consiliului Judeţului: USL şi PDL votează cot la cot
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consilierii judeţeni au dat undă verde tuturor proiectelor de hotărâre rămase pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de ieri * Problema cea mai des menţionată de la începutul anului, bugetul CJ-ului pe 2012, şi-a găsit într-un sfârşit oarecum rezolvarea

Amendamentul referitor la alocarea sumelor de bani pentru drumurile comunale şi judeţene, ultimul obstacol în definitivarea bugetului Consiliului Judeţului pe 2012, a fost votat încă de la începutul şedinţei de către toţi consilierii. Singurul rămas în "opoziţie", prefectul Paul Florea, a venit cu o serie întreagă de precizări, poziţia sa finală fiind: „Voi lua în analiză validarea sau nu a acestei hotărâri”. A fost scânteia care a aprins lungul şir al discuţiilor inutile între consilieri, preşedintele CJ Eugen Chebac transmiţându-i prefectului că „suveran este plenul Consiliului Judeţului”.
Consilierul PSD Nicolae Bacalbaşa a pus punctul pe i, sesizând situaţia paradoxală înregistrată ieri, când consilierii PDL au votat împreună cu cei din USL, iar reprezentantul guvernului în judeţ – prefectul – a continuat să se opună. „Este o ruptură între reprezentantul puterii în teritoriu şi ansamblul aleşilor din judeţ, inclusiv a celor din partidele din coaliţia aflată la putere”, a precizat Bacalbaşa.

„Am refuzat să fim parteneri la un troc politic”
Şedinţă extraordinară de ieri a Consiliului Judeţului a debutat prin scoaterea unui proiect de pe ordinea de zi. Societatea Jurnaliştilor „Dunărea de Jos” a anunţat că se retrage din cadrul Proiectului „MEDIA LINK – noi abordări în comunicarea transfrontalieră la Dunărea de Jos”, datorită „atitudinii consilierilor judeţeni USL”, care au votat împotrivă la două şedinţe de CJ. Conform comunicatului primit, Societatea Jurnaliştilor reclamă o serie de imixtiuni politice.

„Facem şi precizarea că în perioada în care aprobarea proiectului a fost pe ordinea de zi a celei de a doua şedinţe a Consiliului Judeţului, de pe data de 16.02.2012, ni s-a transmis, prin intermediari, că ar trebui să contactăm pe unii dintre liderii organizaţiilor PSD şi PNL şi reprezentanţi ai grupurilor politice PSD şi PNL din Consiliul Judeţului pentru a negocia şi probabil pentru a accepta anumite condiţii care ne sunt puse pentru ca doamnele şi domnii consilierii judeţeni ai PSD, PNL şi PC, să voteze pentru aprobarea proiectului la care suntem parteneri. Am refuzat să fim parteneri la un astfel de troc politic”, au anunţat membrii societăţii.

„Chiar i-am explicat unuia dintre reprezentanţii media că noi doar ne-am luat timp să studiem aceste proiecte şi am promis că într-una dintre şedinţele extraordinare vom vota proiectul. Argumentarea este ciudată. Aici suntem patru grupări politice, deci votul este unul politic”, a susţinut vicepreşedintele CJ, Tania Bogdan, în plenul şedinţei.

Citit 1937 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2012 22:57

21 comentarii

 • postat de Radu de Galati
  Joi, 23 Februarie 2012 13:41
  Oare stii cine e in opozitie sau scrii de dragul a scrie ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de mircea
  Miercuri, 22 Februarie 2012 20:38
  an electoral ,vin banii cine stie care ese la ageri tot la furat sau gandit, nu la drumuri asa ca nui mai laudati ganditi pentru maine nu pentru azi
  0
  0
  Raportează
 • postat de PEDELIST FRUNTAS IN INTRECEREA SOCIALISTA
  Miercuri, 22 Februarie 2012 20:22
  oamenii au votat la interes.cand e vorba de cascaval se voteaza in unanimitate.vorba aia,,banii n.are miros,,.asa.i?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatenii
  Miercuri, 22 Februarie 2012 20:04
  Sa fie uniti in repararea in primavara a drumurilor asfaltice din nordul judetului Beresti,Plesa,...dar tot asa uniti sa fie si pentru dotarea cu aparatura medicala a dispensarului din orasul Beresti pentru a nu se mai deplasa bolnavi 100 de km pana la Galati,costa mult transportul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Larisa
  Miercuri, 22 Februarie 2012 18:05
  Cred ca cei din Societatea Jurnalistilor ar fi trebuit sa "lupte" pentru acel proiect,nu sa se dea batuti dupa 2 voturi negative.Cel putin asa as fi facut eu daca as fi vrut ca proiectul sa fie aprobat cu atat mai putin as crede in vorbele aruncate de "intermediari" ,puteau fi luate in considerare acele persoane ca surse de informatie?
  0
  0
  Raportează
 • postat de madalina
  Miercuri, 22 Februarie 2012 17:53
  atata timp cat isi fac treaba si poiectele sunt in interesul cetatenilo atunci totul e bine
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexa
  Miercuri, 22 Februarie 2012 17:50
  e bine ca au inteles ca prioritare sunt problemele pe care Galatiul le are in aceste momente
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Miercuri, 22 Februarie 2012 14:43
  Daca nu e scandal, e paradox? Asta poate pentru ziaristi. Saracii nu mai au subiecte.
  @pitic ceea ce zici poate fi foarte adevarat. Avand in politica numerosi masoni, evident ca se dicteaza de undeva toata aceasta mascarada din politica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de edi
  Miercuri, 22 Februarie 2012 14:07
  oare au priceput si ei in sfarsit ca prioritare sunt necesitatile Galatiului? e de mirare ceea ce s-a intamplat, dar bine ca ajung la un numitor comun si sa adopte proiecte importante pentru oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pitic
  Miercuri, 22 Februarie 2012 13:46
  o fi vreun ordin de la altii ca sa inceteze cu aceasta mahala si cu betele in roata puse lui Chebac in tot acest timp?
  0
  0
  Raportează
 • postat de flori
  Miercuri, 22 Februarie 2012 13:41
  totusi sa nu ne bucuram prea devreme si sa nu fie o scoala in capul lor. Daca au vreun scop? Nu cred ca se apuca ei asa deodata de treaba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ciobanu_gl
  Miercuri, 22 Februarie 2012 13:40
  Teatrul cu bilet gratuit s-a terminat spre binele nostru! Speram ca nu vor mai exista astfel de evenimente!
  0
  0
  Raportează
 • postat de catalin_noi
  Miercuri, 22 Februarie 2012 13:28
  Cred ca le-a ajuns celor din PSD sa se ia lumea atat de ei si au vazut ca totusi trebuie ca si ei sa participe la luarea deciziilor macar pana vor fi inlocuiti de altii mult mai interesati de problemele existente.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anca
  Miercuri, 22 Februarie 2012 13:23
  Este un lucru bun ca cei din opozitie au lasat deoparte mandria si s-au gandit ca ar trebui sa se mai preocupe si de problemele actuale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de santaj
  Miercuri, 22 Februarie 2012 12:20
  Adica USL-ul a incercat sa santajeze jurnalistii?!?! Ce mizerabili! Pana aici a decazut clasa politica romaneasca. RUSINE! Si mai au si tupeul sa iasa in public si sa spuna ca ei reprezinta cetatenii!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexia
  Miercuri, 22 Februarie 2012 11:37
  ei au fost alesi sa-si faca treaba, nu sa fim spectatori la circul USL, e bine totusi ca au mai incetat si poate se apuca si ei de treaba. Ori o fi un joc acum in prag de alegeri? Speram sa nu fie asa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mircea
  Miercuri, 22 Februarie 2012 11:35
  era si cazul sa se inceteze cu mascareala asta din Consiliul Judetean provocata de USL. Le-a venit mintea la cap oare s-au au realizat ca multe din proiectele lui Chebac sunt utile pentru galateni?
  0
  0
  Raportează
 • postat de alma
  Miercuri, 22 Februarie 2012 11:14
  oare cum de au ajuns la acelasi consens? Ce a patit opozitia? Acum deodata pare a fi interesata de cetateni, sau asta e doar de ochii lumii ca tot se apropie alegerile si in sondaj sunt in scadere?
  0
  0
  Raportează
 • postat de relu
  Miercuri, 22 Februarie 2012 10:07
  Ceea ce conteaza este ca s-au apucat de treaba si acest lucru este in beneficiul galatenilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de rodica
  Miercuri, 22 Februarie 2012 09:54
  Poate s-au saturat si cei din opozitie sa faca atat circ..
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 22 Februarie 2012 09:46
  Atat timp cat se voteaza in interesul cetatenilor atunci USL-ul si PDL-ul sa voteze cot la cot!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.