Fluturaşi de anti-campanie electorală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin cutiile poştale ale electoratului gălăţean au început deja să se insinueze fluturaşii electorali, sau mai exact, preelectorali, căci, după cum ne-a şi informat onor Guvernul Ungureanu, campania electorală va începe exact pe 11 mai, la ora 7.00 . Din păcate însă - pentru hârtia folosită şi, implicit, pentru banii cheltuiţi - primul fluturaş electoral apărut pe piaţa gălăţeană, cel al USL, face mai multe deservicii candidaţilor, de ai spune că autorul lor este vreun adversar politic de pe la PDL sau UNPR.

Cu tricolorul la cap, nu vezi legea! 

Fluturaşul pe care apar cei doi candidaţi ai USL la preşedinţia CJ şi Primăria Galaţi are în partea de sus, chiar deasupra capetelor celor doi candidaţi o bandă pe care se regăsesc culorile tricolorului: roşu, galben şi albastru. Ordinea culorilor de la stânga la dreapta fluturaşului (faţă şi verso) este similară cu cea de pe drapelul naţional (de la lance - albastru, galben, roşu). Conform Legii 67/2004 (actualizată - http://www.roaep.ro/ro/section.php?id=93&l2=99 ) privind alegerile locale sunt interzise (art. 76, alin. 6) „afişele electorale care combină culori sau alte semne grafice astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României ori ale altui stat”. E posibil ca editorii fluturaşului electoral să spună că bucata de hârtie colorată cu pozele celor doi nu poate fi considerată afiş electoral, atât timp cât încă nu ne aflăm în campanie, însă justificarea (invocată de toate partidele care au folosit, în trecut, asocierea imaginii candidaţilor cu însemnele naţionale, căci USL nu a inventat roata cu fluturaşul actual) nu ţine loc de scuză pentru nerespectarea legii.

Promisiuni generale, cheia succesului
Chiar dacă nu suntem în luna mai, celelalte condiţii sunt întrunite pentru a înţelege că fluturaşul este unul pur electoral: avem siglele celor două partide – PSD şi PNL -, numele candidaţilor, dar şi promisiunile obişnuite făcute în astfel de cazuri: lupta pentru prosperitatea familiei, pentru înfiinţarea de noi locuri de muncă, pentru modernizarea localităţilor şi neapărat lupta împotriva „politicienilor gălăţeni ai PDL şi UNPR care au slujit puterea”. Dincolo de naivitatea angajamentelor putem remarca şi formularea incorectă, având în vedere că PDL şi UNPR încă mai slujesc actuala putere…

Citit 2008 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2012 11:58

6 comentarii

 • postat de cetatean
  Vineri, 16 Martie 2012 22:23
  Nenorocitii. La PUSCARIE cu Marius Stan si Paslaru.
  Stane la primarie nu ajungi pentru ca lumea nu doarme, cetatenii galatiului nu sunt atat de prosti sa voteze unul din cei mai mari hoti ai Romaniei, nu mai scoti nici jumatate decat data trecuta. Stai acasa.
  LASA-NE! LASA-NE! sa traim linistiti
  0
  0
  Raportează
 • postat de dragos
  Vineri, 16 Martie 2012 22:20
  Acei fluturasi erau bagati de oamenii hotului de Marius Stan, erau din PNL. Eu i-am prins la mine in scara si au recunoscut, le-am facut si poze. Asa ca nu mai aruncati in gradina altora. Cei ce au facut asta trebuie sa plateasca cu inchisoarea (Ilegal: fac campanie electoratul cu 2 luni inainte si au mai si pus tricolorul, care este un lucru destul de grav)
  0
  0
  Raportează
 • postat de dragos
  Vineri, 16 Martie 2012 22:05
  In timp ce a taiat salariile jucatorilor, Marius Stan plateste hotului de Paslaru 500 de milioane pe luna. Ne mai miram ca Otelul a ratat calificare !?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Joi, 15 Martie 2012 14:39
  Marius Necula este cel ce a facut acesti fluturasi si nu este prima data. A mai folosit aceasta metoda si in trecut pe cand a candidat la CJ. Acest Necula a venit cu lectia invatata tot de la PSD insa diabolicii s-au imprastiat la fel si fel de partide pentru a deruta populatia. O astfel de campanie ar trebui condamnata insa autoritatile sigur nu-si fac datoria si oare cum sa si-o faca cand sluga lui Necula este paznic la bostana si incurajaza o astfel de campanie.?
  0
  0
  Raportează
 • postat de petru
  Joi, 15 Martie 2012 09:36
  Amai aparut un fluturas usl , se numeste VIATA LIBERA.......
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Joi, 15 Martie 2012 08:59
  sa mai citeasca lecgea nu mai suntem pe vremea ................
  e ramasa din vremuri grele doamna sau domnisoara
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.