Galaţiul vrea să intre în lumea bună a turismului

Galaţiul vrea să intre în lumea bună a turismului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Consiliul Judeţului Galaţi este la un pas de a contracta proiectul cu finanţare europeană „Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi”, care ar urma să revigoreze turismul din judeţul Galaţi prin promovarea la nivel naţional a potenţialului cultural şi antropic.

Produsul vizat în cadrul proiectului este reprezentat de circuitul turistic pentru vizitarea Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, a Muzeului Satului Galaţi şi a Muzeului de Istorie Galaţi, precum şi a mai multor ansambluri memoriale: Casa Memorială Costache Negri din Mânjina, Casa Hortensiei Papadat-Bengescu din Iveşti, Casa Rurală Ion Avram-Dunăreanu din Suhurlui, Muzeul „Casa Colecţiilor” şi Muzeul „Casa Cuza Vodă”.

Obiectivele, promovate intens

Proiectul „Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi” îşi propune să promoveze la nivel naţional potenţialul turistic cultural al judeţului Galaţi prin materiale promoţionale şi de informare (albume, broşuri, pliante, bannere) la care se va adăuga şi o campanie de promovare locală denumită „Luna muzeelor gălăţene”. În fine, vor mai fi organizate şi Tabăra de creaţie ecologică „ALTFEL”, dar şi o caravană de promovare la nivel naţional şi o participare la Târgul Naţional de Turism.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 890.000 de lei din care asistenţa financiară nerambursabilă este de aproximativ 700.000 de lei. Cofinanţarea Consiliului Judeţului Galaţi este de 14.263,84 lei, reprezentând 2 la sută din totalul cheltuielilor eligibile. Implementarea proiectului „Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi” va contribui la favorizarea accesului la cultură, factor principal de coeziune socială şi semn al consolidării identităţii culturale în procesul integrării europene de care beneficiază toate categoriile sociale, inclusiv cele defavorizate sau marginalizate.

Citit 1837 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.