Eugen Durbacă reacţionează: Nu am nici o legătură cu dosarul Aviasan!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Eugen Durbacă reacţionează: Nu am nici o legătură cu dosarul Aviasan!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Eugen Durbacă s-a retras din cursa pentru primărie chiar în perioada în care DNA a redeschis dosarul Aviasan


 

Reporter: V-aţi retras candidatura de la primăria Galaţiului exact în acest moment, când oamenii legii instrumentează cazul Aviasan în care este menţionat şi numele ginerelui dumneavoastră.

Eugen Durbacă: Nu are nici o legătură una cu alta! Ce are a face ginere meu cu mine? Este numele lui, este răspunderea lui, are 45 ani, este om matur…  Întrebaţi-l pe el. Nu are nici o legătură Aviasanul cu candidatura mea…

Am decis singur să nu mai candidez pentru primărie. Ginerele meu are familie, copii, noi nu discutăm chestii de genul ăsta. Nici nu aş putea să discut cu un om matur aşa ceva. Fiecare om răspunde în faţa legii…

În schimb, peste tot se scrie despre „ginerele lui Eugen Durbacă”. Nu are nume omul acela? Încă ceva: în urmă cu aproximativ o lună de zile, ginerele meu a făcut o adresă către CJ Galaţi cerând să i se comunice dacă în perioada 2004-2008 există vreun act public emis de CJ care să interfereze cu subiectul Aviasan, sau dacă preşedintele CJ Galaţi de atunci, Eugen Durbacă, a semnat vreo dispoziţie în legătură cu acest subiect. Răspunsul CJ este că nu, vă arăt hârtiile. Persoana mea nu are nici o legătură cu subiectul Aviasan. Nu sunt implicat în nicio o chestiune ilegală din Galaţi.

"N-am nici în clin nici în mânecă cu asta"

R: Dumneavoastră i-aţi cerut ginerelui să solicite informaţii de la CJ?

E.D.: Nu, a făcut-o probabil din intenţia de a arăta tuturor că socrul lui nu are nici o treabă în piesă. S-a gândit: măi, tot îl leagă de numele meu, să-i arăt că n-are nici o legătură… Nu am cerut eu, el mi-a adus hârtiile cu răspunsurile CJ acum dimineaţă (vineri), a aflat că am conferinţă de presă şi mi le-a adus… un gest foarte frumos! Eu nu am nicio legătură cu Boldea, este diferenţă şi de vârstă şi nu am avut activităţi cu el. El voia să mă susţină politic… probabil a considerat că sunt o persoană puternică care pot să-l ajut politic…

R.: Există teoria potrivit căreia dosarul Aviasan a apărut tocmai pentru a vă retrage din politică. Aţi simţit vreo presiune politică în ultimele săptămâni?

E.D.: Nu cred într-o astfel de teorie, pentru că n-am nici în clin nici în mânecă cu asta. Eu am vorbit cu Voiculescu şi Constantin (Daniel, lider PC)… Nu am simţit nicio presiune politică pentru retragere. Eu am plătit un sondaj de opinie în care am constatat că Stan are 30 la sută, eu am 29 la sută iar Ciumacenco, 25 la sută. La încredere eram al doilea, după Bacalbaşa. Motivul pentru retragerea candidaturii este altul: mi-am promis mie şi celorlalţi - martoră este doamna Bogdan (Tania, lider PNL Galaţi) - că voi candida doar dacă există măcar o diferenţă de 10 la sută între mine şi ceilalţi candidaţi.

R.: Cât aţi fost preşedinte CJ Galaţi, primăriţa din Vânători nu v-a informat niciodată despre cazul Aviasan?

E.D.: Nu, căci nu avea nici o tangenţă, terenul nu este al CJ, de ce să facă informări? (…) Dânsa nu a venit niciodată la CJ să informeze nici oficial, nici neoficial.

R.: Potrivit dosarului, povestea are o vechime de aproape cinci ani. De ce credeţi că instituţiile statului au reacţionat aşa de târziu?

E.D.: Nu pot să-mi dau cu părerea. Niciodată nu m-a interesat ceva în care eu nu sunt băgat.

R.: Credeţi că în caz sunt implicaţi şi angajaţi din instituţii publice gălăţene?

E.D.: Pe plan local nu cred. Terenul nu aparţine de local, ca atare, cei care din local nu au legătură. Sunt speculaţii, probabil sunt interese… E urât, dar se practică în România… Totuşi, cred că justiţia îşi va face datoria.

„Cine este vinovat, să plătească!”

R.: Este adevărat că între dumneavoastră şi Dan Nica au apărut discuţii şi tensiuni din cauza cazului Aviasan?

E.D.: Nu, deloc. Chiar astăzi (vineri) am vorbit cu dânsul, eram cu domnul Găvan, negociem candidaturile din judeţ…

R.: Dar partenerii USL v-au întrebat vreodată dacă aveţi vreo implicare în dosarul Aviasan?

E.D.: Cum să îndrăznească să mă întrebe? Mă ştiu de om corect. Cum aş îndrăzni eu să le spun ceva, dacă îi stimez? Ar însemna că îi desconsider.

R.: În concluzie, ce gândiţi despre cazul Aviasan?

E.D.: Justiţia trebuie să îşi facă datoria. Cine este vinovat, să plătească! Nu am intervenit nicăieri, niciodată, pentru nimeni.

R.: Aţi fost, până acum, citat la DNA pe acest caz?

E.D.: Să fim serioşi! Dacă v-am spus că n-am nici o legătură, de ce să fiu? Nu am nici o tangenţă.

R.: Sunteţi dispus să vă retrageţi din politică dacă se va dovedi că aveţi legătură în acest caz?

E.D.: Mă retrag din toate, dar nu am nici o legătură! (…) Nu am ce pariu să pun, dacă nu am nici o legătură, nu am nici o treabă! Dacă spun că da, automat înseamnă că aş avea o legătură… A, că se încearcă scoaterea mea din politic, da, dar nu am nici o legătură!

Citit 4321 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2012 20:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.