USL, monopol legislativ în Consiliul Judeţului

USL, monopol legislativ în Consiliul Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Componenţa CJ: USL-22 mandate, APP-opt şi PP-DD- patru mandate * USL mai are nevoie de un singur consilier ca să voteze tot ce doreşte în CJ  * Din cei 34 de consilieri judeţeni,13 au făcut parte şi până acum din CJ *

Cu 22 de mandate din 34, USL depăşeşte cu mult majoritatea simplă (17), ceea ce îi permite să adopte fără probleme hotărârile de CJ, inclusiv bugetul (adică repartizarea banilor comunelor din judeţ). Un singur mandat (pe care îl poate „polariza” uşor) privează USL de o majoritate de două treimi, o condiţie prin care poate adopta fără probleme decizii privind patrimoniul Judeţului. Tot de prezenţa a două treimi din numărul total de mandate este legată şi validarea şedinţei de constituire a noului CJ. Şi tot la propunerea a două treimi se pot schimba din funcţie vicepreşedinţii CJ (cu votul secret al majorităţii simple).
Practic, decizii precum cele de vânzare a apartamentelor CJ sau de înstrăinare a clădirilor CJ, ori de achiziţie a unora noi nu vor putea fi făcute fără acceptul USL. Dezavantajul acestei situaţii aproape de monopol în privinţa deciziilor importante din CJ poate fi îndulcit doar de obligaţia ca USL să funcţioneze ca un tot unitar.
În caz contrar, voturile PC, PSD sau PNL s-ar putea direcţiona către PDL – UNPR şi/sau către PP-DD ceea ce ar schimba cu totul balanţa puterii în CJ.  


 

Consilierii USL
Primul pe lista USL este Nicolae Bacalbaşa (PSD) care însă, fiind ales preşedinte CJ, va ceda locul unui supleant, primul de sub listă. Iată lista: 
Tania Bogdan (PNL) – 59 de ani, profesor, până acum, vicepreşedinte a CJ
Cornel Hamza (PSD) – 58 de ani, jurist, administrator public 
Dan Lilion Gogoncea (PSD) – 59 de ani, inginer, consilierul directorului Camerei de Comerţ
Nicuşor Ursu (PNL) – 53 de ani, inginer, administrator de firmă
Eugen Durbacă (PC) – 69 de ani, inginer, până acum, vicepreşedinte CJ  
Viorica Sandu (PSD) – 50 de ani, economist, directoare la Administraţia Pieţelor, până la alegeri consilier judeţean  
Magdalena Gaiu (PNL) – 60 de ani, profesor, până acum consilier judeţean  
Eugen Zaharia (PSD) – 62 de ani, economist, directorul SC Administraţia Pieţelor 
Dorin Butunoiu (PSD) – 37 de ani, inginer mecanic, până la alegeri, consilier judeţean
George Stângă (PNL) – 30 de ani, jurist, inspector de specialitate 
Florinel Gasparotti (PC)  - 53 de ani, inginer, administrator şi până la alegeri, consilier local
Daniela Buruiană (PSD) – 34 de ani, inginer economist, şef lucrări universitare
Viorel Cristovici (PNL) – 52 de ani, economist, până la alegeri, consilier judeţean  
Gheorghe Dima (PC) – 63 de ani, inginer, pensionar
Octav Buţurcă (PSD) – 59 de ani, inginer, tehnician specialist 
Emil Ţuicu (PNL) – 54 de ani, jurist, până la alegeri, consilier judeţean
Dan Neicu (PC) – 40 de ani, inginer, administrator 
Carmen Pintilie (PSD) – 28 de ani, inginer 
Ionel Butunoi (PSD) – 37 de ani, economist, administrator 
Tinca Podaru (PSD) – 57 de ani, director economic la SC Gospodărire Urbană, până la alegeri, consilier judeţean 
Constantin Grosu (PNL) – 63 de ani, jurist, pensionar
La prima şedinţă CJ, locul vacant lăsat liber în consiliu (prin validarea mandatului de preşedinte CJ al doctorului Nicolae Bacalbaşa), ar putea fi luat de Iulian Şerban (PSD) – 34 de ani, jurist, asistent al europarlamentar. Totuşi, aceasta nu este o certitudine, căci USL ar putea propune un alt supleant de pe listă.


 

Consilierii APP:
Eugen Chebac (UNPR) -  61 de ani, inginer, până la alegeri, preşedinte CJ
Iulian Aramă (PDL) – 45 de ani, director Electrica şi până la alegeri consilier judeţean 
Adrian Butunoi (PDL) – 45 de ani, jurist, şef de district
Aurel Zamfir (PDL) – 56 de ani, inginer, director ANIF
Mitică Mărgărit (UNPR) – 27 de ani, jurist, director general
Petrică Pohrib (PDL) – 61 de ani, inginer, până la alegeri, consilier judeţean 
Vasile Diaconu (PDL) – 48 de ani, inginer, director  
Mitică Sandu (UNPR) – 56 de ani, inginer, director general


 

Consilierii PP-DD:
Alexandru Teodorescu –58 de ani, inginer şi până la alegeri, consilier judeţean
Liviu Creţu – 49 de ani, inginer, administrator
Marian Vicleanu – 54 de ani, consilier  juridic
Daniela Hapeci – 28 de ani, economist, director economic


 

Citit 3696 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2012 19:18

13 comentarii

 • postat de alfar
  Miercuri, 13 Iunie 2012 22:05
  stati fara grija. daca voi credeti ca ROMANIA e capabila sa reziste 6 luni din banii ce rezulta din economie, fonduri de stat si tezaur national se cam inseala. daca UE si SUA se supara si stiu ei cum sa inchida robinetul de imprumuturi si fonduri nerambursabile, am pus-o rau de tot. de fapt am pus-o noi, oamenii de rind, cei destepti au bani multi in conturi elvetiene sau off-shoruri. pina la urma ei pot trai chiar citeva generatii unde vor, chiar si in congo. asa ca sa nu credeti ca in marile cancelarii europene nu este ingrijorare privind acapararea toatei puteri in ROMANIA de un grup de interese numit USL si care ar putea prin puterea totala ce deobicei in istorie a dus la ingimfari si pierderea ratiunii conducatorilor, sa distruga notiunea de democratie. bine, nu pentru ca noi am fi dragi EUROPEI, ci pentru ca inca facem parte din UE ce totusi nu-si permite prea mult sa-si strice imaginea. doar sa nu gaseasca un motiv legat de clauze de aderare si sa-ti spuna, frate, faci ce vrei dar esti neamul prost al familiei. nu mai primesti nimic si ia incepe sa platesti tu datoriile pe care le ai. de fapt asta ar duce la un colaps national.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Miercuri, 13 Iunie 2012 21:12
  A facut cineva media varstei celor de la USL ?
  Da un 51,28 !!!
  Sa vezi ce de fonduri europene o sa mai atraga alde nea Eugen, nenea Lilion, tanti Magdalena & Co cu varstele lor respectabile de peste + ∞ :)))))

  Stie cineva cat e un bilet de avion spre Canada ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de VIK71
  Miercuri, 13 Iunie 2012 21:05
  DA DOMLE
  AM INTELES,GATA ! S-AU ALES
  HAIDETI LA TREABA ,HAIDETI SA ASTUPAM CRATERELE DE DUPA AL 2-LEA RAZBOI MONDIAL
  CA DE CLASAMENTE .VOTURI ,CULORI POLITICE SI TOATE RAHATURILE ASTEA S-A SATURAT LUMEA

  VOI ZIARISTII FACETI REPORTAJE PE PROBLEMELE STRINGENTE ALE ACESTUI ORAS BOMBARDAT SI MAI LASATI CLASAMENTELE ASTEA DE CARE SUNTEM SCARBITI CU TOTII.
  0
  0
  Raportează
 • postat de VADIM
  Miercuri, 13 Iunie 2012 18:28
  Ah ce-mi place,abia astept,alegerile parlamentare sa scapam de fosilee portocalii
  0
  0
  Raportează
 • postat de elena
  Miercuri, 13 Iunie 2012 16:28
  vai,ce-am ajuns Podaru director ati inebunit fratilor ,lepadatura asta a supt p..... si a transpirat prin paturi si acum directoare ....
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 13 Iunie 2012 16:19
  Se precipita lucrurile ,la ora 6.09 avertizam :"Traiasca partidul unic ,fauritor de dictatura ! Primul pas a fost facut ieri in parlament ,parca la fel a pornit si Hitler prin votul Reichstagului , mai recent Ceausescu prin votul Marii Adunari Nationale , ambii cu picioarele pe constitutie". La aceasta ora deja se initiaza scurcircuitarea Curtii Contitutionale ,maine sigur se va vota initiativa privind ingradirea atributiilor acesteia in ceea ce priveste hotararile parlamentului . Urmeaza aprobarea hotararii de reprezentare a Romaniei la Consiliul European ,pota cea pohtit Ponta. Tinta finala este Basescu dar bataia este mult mai lunga ,desi improbabila nominalizarea lui Antonescu ca si candidat la alegerile prezidentiale ,la termen sau anticipate ,ca urmare a demiterii lui Basescu , chiar daca v-a junge presedinte v-s fi un fel de papusa in manile rosiilor . Oare de ce sunt in continuare orbi liberalii actuali ,sau misiunea lor este distrugerea liberalismului din Romania ?Pentru CIR care spune :"Primul ministru de acum greseste grav daca incearca sa acapareze intreaga putere prin lovitura de stat, mascata in modificari constitutionale. Romanii nu vor accepta un presedinte de paie la mana unui parlament dominate de urmasii fostelor elite comuniste" Dragule ,permite-mi sa te contrazic ,care romani nu vor accepta ? Cei care au votat USL la recentele locale ? Pun pariu ca daca acum se face un referendum cu intrebarea :" Vreti inapoi in comunism " acei votanti si chiar mai multi, vor face cozi imense, ca sa spuna "DA". Toti politicienii si toate guvernele au contribuit la aceasta nostalgie in masa , contributia majora au avut-o cei care au distrus economic tara in ultimul deceniu al secolului trecut,poate asta le-a fost si intentia ,de a demonstra ca e mai bine in comunism ,mai draga.Cat despre referendumul pentru demiterea lui Basescu ,mai degraba nu se mai face ,cheltuiala inutila , rezultatul este stiut ,tot un "Da" introdus in urne de aceiasi pomonagii sociali( da si statul tre sa-mi dea). Sa vedeti zurprize dupa ce se vor alege majoritar in toamna.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Miercuri, 13 Iunie 2012 14:25
  Numa' prospaturi, toti unu si unu. Alesi pe spranceana de partide, dupa indelungate si aprige dezbateri de proiecte.
  Felicitari tovarasi, abia asteptam, in viitorii 4 ani, sa ne uimiti (din nou) cu "experienta" profesionala, de care ati dat dovada din '89 incoace. Oare mai are cineva loc de domniile dumneavoastra ???
  Jos basca....pardon palaria !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de GL
  Miercuri, 13 Iunie 2012 13:44
  Interesant este faptul ca un om ca Aurel Zamfir care a fost fara activitate in consiliu in anii anteriori a urcat din nou in fuctia de consilier judetean , la care se alatura si faptul ca este incompatibil cu functia de director ANIF.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Miercuri, 13 Iunie 2012 09:53
  Pentru IC:
  E o diferenta, Hitler a sustinut doar interesul tarii sale, nu asculta de Moscova. Ulterior, coplesit de mania puterii, a gresit grav angrenand Germania intr-un razboi de cucerire. Ceausescu a urmarit interesul tarii sale, ulterior, complesit de mania grandorii a gresit grav, orientand tara spre o crestere economica fortata, soldata in cele din urma cu o criza distrugatoare. Primul ministru de acum greseste grav daca incearca sa acapareze intreaga putere prin lovitura de stat, mascata in modificari constitutionale. Romanii nu vor accepta un presedinte de paie la mana unui parlament dominate de urmasii fostelor elite comuniste.
  0
  0
  Raportează
 • postat de FELIX
  Miercuri, 13 Iunie 2012 08:33
  MAI POPPEL, MAI AI CEVA DE SPUS CIND LA CONSILIUL JUDETEAN(JUDETEANA DE PARTID) VEZI CINE A IESIT( caconsilieri)- CEI MAI MARE HOTI :Hamza, Gogoncea,Durbaca,E.Zaharia,SI MAI NOI APARUTI DE NU STIM UNDE UNA PODARU? SI UNU BUTURCA(asta nu cumva a lucrat la ADP? de a furat din banii societatii fara jena,si cu nesimtire -de la talcioc -si acum are Audi-?) PINA MAI IERI A FOST UN NIMENI,SI ACUM A DAT LIMBI IN NESTIRE PE LA TOATE PARTIDELE -CU ASA OAMENI TE MINDRESTI??? NU CUMVA A FOST -buturca- BUN PRIETEN SI COLEG CU TINE LA PC.SI CU durbaca???HALAL MINDRIE CU IEI ,PE CAPUL TAU!!!RUSINE CU ASA SPECIMENE!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de om rau
  Miercuri, 13 Iunie 2012 07:41
  Interesant este faptul ca un om ca Aurel Zamfir care a fost fara activitate in consiliu in anii anteriori a urcat din nou in fuctia de consilier judetean , la care se alatura si faptul ca este incompatibil cu functia de director ANIF.
  0
  0
  Raportează
 • postat de NICU
  Miercuri, 13 Iunie 2012 07:09
  toata trupa care conducea judetul in partidul comunist se regasesc in consiliul judetean actual , galateni acesti oameni v-au furat locurile de munca . Inca o bucatica din CSG se inchidePIESE DE SCHIMB nu mai sunt bune sa fie facute la Galati le aducem din Germania ,Franta ,Anglia , ce au de spus acesti PENSIONARI de care ne-am satrurat sa ii tot vedem furandu-ne .
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 13 Iunie 2012 06:09
  Vai ce bine . Pacat ca ultimul primsecretar a murit ,dumnezeu sa-l odihneasca ,ce s-ar mai fi bucurat vazand cum renaste partidul unic, din membri de baza ai celuilalt partid unic si din mladite mai tinere, mascati cu toti in trei partide . Si ce bucurie ar fi pentru impuscat daca ar vedea cum s-a inrosit ,dupa locale, aproape toata harta tarii ,lipseste o holograma cu secerea si ciocanul ,proiectata deasupra munfilor Carpati ,sa se vada si din Ardeal.Traiasca partidul unic ,fauritor de dictatura ! Primul pas a fost facut ieri in parlament ,parca la fel a pornit si Hitler prin votul Reichstagului , mai recent Ceausescu prin votul Marii Adunari Nationale , ambii cu picioarele pe constitutie.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.