Miniştrii Dobre şi Nica vor alegeri parlamentare cât mai repede
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Miniştrii Dobre şi Nica vor alegeri parlamentare cât mai repede
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Argumentul principal al celor care doresc decalarea alegerilor este bugetul de stat pe 2013 *

Atât ministrul Administraţiei, Victor Paul Dobre, cât şi ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, consideră că alegerile parlamentare car trebui să se desfăşoare în octombrie, astfel încât până la finele acestui an, bugetul naţional să fie aprobat.

Potrivit ministrului Administraţiei, Victor Paul Dobre, propunerea de organizare a alegerilor parlamentare în octombrie este „o decizie corectă pentru buna funcţionare a ţării, astfel încât până la finele anului să fie adoptat bugetul de noul Parlament”. Ministrul a adăugat că nu este firesc ca actualul Guvern să programeze bugetul pentru următorul guvern.

Şi ministrul Comunicaţiilor consideră că alegerile parlamentare ar trebui organizate „cât mai repede”. ,,Cel mai bine ar fi ca alegerile să se desfăşoare undeva în octombrie, mai ales că există o obligaţie de a prezenta bugetul în Parlament până pe 15 octombrie, termen nerespectat niciodată în guvernările Boc. Dacă alegerile se desfăşoară de aşa manieră încât să existe o lună de zile până la sfârşitul anului, acest lucru ar face să avem un buget pregătit pentru 2013 şi să intre în vigoare încă de la începutul anului. Celelalte variante sunt variante proaste. Fie începi anul 2013 fără buget, deci este un semnal extrem de prost, fie această întârziere a intrării bugetului în funcţiune poate să creeze discuţii cu ceilalţi parteneri şi investitori. Aceste variante, care blochează bugetul, duc la blocarea investiţiilor şi la pierderea acestora în primul trimestru al anului”, a spus Nica.

Citit 1406 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iunie 2012 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.