Scandalul angajării unui consilier juridic continuă la Muzeul de Științele Naturii

Scandalul angajării unui consilier juridic continuă la Muzeul de Științele Naturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scandalul din jurul organizării concursului pentru angajarea unui consilier juridic la Muzeul de Științele Naturii continuă chiar și după ce Iuliana Andone - încă angajat al Tribunalului Galați - a susținut acest concurs. „Anonimul revoltat” - personajul care ne-a semnalat mai multe nereguli legate de modul în care s-a pregătit acest concurs - a devenit între timp „anonimul și mai revoltat” după ce a aflat din ce persoane a fost compusă comisia de concurs. „Pur și simplu, managerul complexului sfidează bunul simț și noua conducere a Consiliului Județului Galați.

Managerul insista să organizeze concursul pentru ocuparea postului de consilier juridic, în condițiile în care procedurile de organizare au avut probleme mari de legalitate. Persoana vizată, Iuliana Andone, s-a prezentat la concurs! Ar fi interesant de aflat cine sunt membrii comisiei de examinare și cine a întocmit subiectele de examen. Ce competențe au aceste persoane și de către cine au fost desemnate”, ne spune „anonimul revoltat”. Am luat și noi legătura cu conducerea Muzeului și am aflat toate detaliile legate de acest concurs.

„Președintele comisiei a fost Iuliana Pascaru, consilierul juridic al Spitalului Județean, iar ceilalți doi membri sunt angajați de-ai noștri, persoane cu studii și vechime foarte mare. Pe doamna Pascaru am ales-o la recomandarea altor oameni din jurul meu, care mi-au spus că este profesionistă”, ne-a precizat Camelia Burluc, directorul muzeului. Cei trei membri ai comisiei au întocmit și subiectele despre care șefa muzeului spune că au avut cerințe din legislația muncii, din cea a licitațiilor publice, dar și din legea muzeelor.

Anunţ pus la loc vizibil sau nu?

Singurele suspiciuni rămân în legătură cu modul în care conducerea Muzeului de Științele Naturii a făcut public anunțul de angajare. „Anonimul revoltat” ne sesiza faptul că afișul ar fi fost lipit pe o ușă interioară de la contabilitate, în vreme ce Camelia Burluc ne-a spus că anunțul a fost pus și în alte zone cu vizibilitate din interiorul muzeului. De asemenea, același anonim ne-a relatat faptul că anunțul ar fi fost lipit cu doar trei zile înainte de termenul limită de depunere a dosarelor, în condițiile în care angajarea a fost aprobată cu două săptămâni înainte. Conducerea muzeului are varianta proprie, potrivit căreia anunțul a fost afișat imediat după aprobarea angajării

Citit 4079 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2012 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.