Eugen Durbacă, bătut de Tania Bogdan
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Eugen Durbacă, bătut de Tania Bogdan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • La exact o lună de la alegeri, Consiliul Judeţului îşi va putea alege cei doi vicepreşedinţi * Înţelegerea politică are şi o continuare: alegerile parlamentare

După două încercări fără succes, în care ACD (PNL+PC) nu a reuşit să formuleze o propunere pentru cel de-al doilea post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, se pare că şedinţa programată luni, 9 iulie, va fi cea în care aleşii judeţeni îşi vor vota viitorii vicepreşedinţi: Cornel Hamza (PSD) şi Tania Bogdan (ACD).

Vestea a fost dată chiar de preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa: "Din partea ACD va fi propusă doamna Tania Bogdan, iar din partea PSD propunerea pentru domnul Cornel Hamza a fost făcută publică încă dinainte de alegeri". Bacalbaşa a adăugat că ambii vicepreşedinţi vor primi şi atribuţii: Cornel Hamza - proiecte de dezvoltare regională, Tania Bogdan - învăţământul şi sănătatea, cu excepţia Spitalului Judeţean, pe care preşedintele CJ îl vrea în directa sa subordonare.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea nume care s-a vehiculat până acum drept posibil candidat pentru funcţia de vicepreşedinte CJ, Eugen Durbacă, Bacalbaşa a adăugat că "negocierea politică în baza căreia s-a stabilit că doamna Tania Bogdan va fi propusă ca vicepreşedinte include şi susţinerea pe care USL o va acorda în toamnă pentru candidatura lui Eugen Durbacă într-un colegiu uninominal senatorial". Liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a confirmat informaţiile prezentate de Nicolae Bacalbaşa.

Şi purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a confirmat faptul că "există un angajament ferm din partea USL, Galaţi şi Bucureşti, pentru susţinerea lui Eugen Durbacă la alegerile parlamentare, în vederea candidaturii sale pentru un mandat de senator. Ce presupune această negociere în privinţa CJ Galaţi, nu ştiu".

Durbacă, în colegiul lui  Boldea

Este de notorietate faptul că liderii USL au stabilit clar că actualii parlamentari care fac parte din cele trei partide componente ale Uniunii (PNL, PSD şi PC) îşi vor "păstra" colegiile unde au fost aleşi în 2008, adică vor candida tot acolo.

Conform alegerilor din 2008, în prezent, două colegii ar putea fi "disponibile" pentru Durbacă: Colegiul 1 - unde în 2008 a câştigat pe listele PSD Laurenţiu Chirvăsuţă, care, între timp a demisionat şi acum este la UNPR, şi colegiul nr. 4, unde acum patru ani a câştigat democrat-liberalul Marius Necula (dar nu cu cele mai multe voturi, ci prin redistribuire, căci câştigător la voturi a fost social-democratul Viorel Mânzu). Totuşi, cele două colegii senatoriale se deosebesc categoric: colegiul 1 se bazează pe voturile nord-vestului şi centrului judeţului (colegiile de deputaţi 1, 2 şi 3), în timp ce colegiul 4 este în municipiul Galaţi - cartierele Ţiglina III-IV, Siderurgiştilor (colegiul 8 de deputat, câştigat acum de conservatorul Bogdan Ciucă) şi Micro 40 (colegiul 9, reprezentat de Mihail Boldea, aflat acum în arest). Neoficial, se pare că Eugen Durbacă a ales deja să candideze în colegiul senatorial 4.

Citit 4529 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Iulie 2012 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.