Un nou post-cheie în administraţie: Consiliul Judeţului îşi caută county-manager
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Un nou post-cheie în administraţie: Consiliul Judeţului îşi caută county-manager
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Posibilul ocupant al acestui fotoliu extrem de important din CJ este managerul Spitalului din Târgu Bujor, Costel Fotea

Pe lângă mult-aşteptata desemnare a celor doi vicepreşedinţi, pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Judeţului Galaţi se va afla şi un punct extrem de interesant: introducerea în organigramă a funcţiei de administrator public - county-manager, cum i se mai spune! Acesta este un post extrem de important în aparatul CJ: county-managerul este un fel de mână dreaptă a preşedintelui CJ şi trebuie oricând să fie apt să suplinească lipsa acestuia. Deşi, teoretic, postul va fi scos la concurs, potrivit unui calendar care va fi stabilit de conducerea consiliului, se pare că jocurile sunt făcute pentru ca postul să revină managerului Spitalului din Târgu Bujor, Costel Fotea. Un jurist tânăr, extrem de ambiţios, care a preluat de ceva vreme conducerea organizaţiei locale PSD din Târgu Bujor şi care s-a remarcat prin implementarea unui sistem de informatizare în spitalul al cărui manager este.

Deşi pe site-ul Consiliului Judeţului nu există nicio informaţie referitoare la atribuţiunile acestui post, am aflat că un county-manager coordonează şi urmăreşte realizarea unor programe, propune măsuri pentru organizarea punerii în aplicare a hotărârilor adoptate de plenul CJ, coordonează şi conduce aparatele de specialitate în care este desemnat de preşedintele CJ, pentru care propune chiar şi soluţii de îmbunătăţire a funcţionării. Un county-manager merge la întâlnirile la care preşedintele nu poate ajunge (evident, delegat de preşedinte!) şi are o strânsă colaborare cu cei doi vicepreşedinţi pentru a pune în aplicare atribuţiile stabilite prin contractul de management. Cel mai interesant lucru este acela că preşedintele consiliului judeţean poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Aşadar, se poate spune fără a greşi că un county-manager controlează toată activitatea Consiliului Judeţean, pentru care va fi plătit cu o leafă de invidiat pentru orice angajat în administraţie. Neoficial, se pare că salariul va fi extrem de apropiat de îndemnizaţiile celor trei conducători ai CJ.

Costel Fotea nu a putut fi contactat pentru ne spune dacă este interesat de acest post. Chiar dacă PSD-ul nu confirmă oficial că postul este al său, este clar ca lumina zilei că preşedintele îşi va alege un county-manager din persoanele agreate. Rămâne de văzut după şedinţa de astăzi care va fi calendarul concursului şi, în funcţie de acesta, câte dosare se vor depune pentru acest post.

Citit 4826 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iulie 2012 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.