Victor Paul Dobre: Congresul PNL anunţă surprize

Victor Paul Dobre: Congresul PNL anunţă surprize
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi nu a fost de părere că momentul organizării sale acum este oportun, şeful PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, spune că va participa la congresul extraordinar al liberalilor, ce va avea loc în jurul datei de 20-21 martie. În afară de modificări aduse statutului, stabilirea strategiei viitoare pentru 2009 şi, probabil, lansarea listei cu candidaţii liberali la europarlamentare, la congres ar mai putea avea loc două mari evenimente – alegerea unei alte structuri de conducere a partidului şi anunţarea candidatului PNL pentru prezidenţiale.

Victor Paul Dobre a confirmat că aceste două evenimente sunt posibile, însă, după părerea sa, nu sunt oportune. Posibilitatea stabilirii, în cadrul conducerii PNL, a unui post de preşedinte executiv a fost comentată personal de Dobre: „îmi aduc aminte că acest model l-a introdus PSD şi rezultatele au fost cât se poate de proaste. Mi se pare că înfiinţarea funcţiilor de dragul de a le înfiinţa… La un moment dat este vorba despre o piramidă a deciziei... Prioritar va fi rezultatul partidului în alegeri, ori [în cazul în care se vor viza schimbări la vârful PNL] competiţia politică ne va preocupa în primul rând în perioada următoare”.

Ideea, avansată de adversarii PNL, potrivit căreia la congres Călin Popescu Tăriceanu va fi sacrificat de liberalii nemulţumiţi că preşedintele lor nu a decis să intre la guvernare alături de PSD, a fost şi ea comentată de Dobre: „nu există termenul de sacrificare, ci de decizii politice care se iau. Nici Tăriceanu nu a luat decizia singur, în decembrie, şi nu pot spune că am fost de acord atunci, dar majoritatea a fost de acord şi am respectat această decizie”.

Citit 1079 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.