Suedezii de la Usitall, dispuşi să investească la Galaţi

Suedezii de la Usitall, dispuşi să investească la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania suedeză Usitall, specializată în construcţia şi operarea de centrale de producţie a energiei electrice şi termice pe bază de deşeuri, ar putea lua în toamnă decizia de a investi între 200 şi 400 milioane euro în România pentru realizarea a două unităţi, în Bucureşti şi Galaţi.

După ce a renunţat la un proiect în municipiul Tulcea, Usitall a iniţiat discuţii cu autorităţile locale din mai multe oraşe, în vederea derulării investiţiilor în astfel de centrale.

Printre cele mai avansate sunt discuţiile cu primăriile din Bucureşti şi Galaţi, unde, dacă se va ajunge la o înţelegere, Usitall ar putea construi câte o centrală în fiecare oraş.

O investiţie într-o centrală cu o putere electrică instalată de 19 MW, respectiv 68 MW energie termică, este cuprinsă între 100 şi 200 milioane de euro. O investiţie într-o astfel de centrală durează şapte ani, dar Usitall vrea să reducă timpul la jumătate.

"În Bucureşti, ne-am înţeles cu RADET asupra condiţiilor, dar avem nevoie de garanţii de la Primărie, date fiind datoriile pe care regia locală le are la ELCEN. De asemenea, avem nevoie de garanţii şi de la primăria din Galaţi", a spus directorul general al Usitall, Mattias Philipsson, adăugând că în toamnă se va lua o decizie în cazul ambelor proiecte.

Compania Usitall este controlată de municipalitatea din oraşul suedez Linkoping.

Citit 2047 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2012 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.